Önce takdir etti sonra eleştirdi

Önce takdir etti sonra eleştirdi
Zeytinburnu Belediyesi’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü meclis toplantısında söz alan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Üsküdar, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un çalışmalarını ve gayretini taktir ettiğini söyledi. Üsküdar, fırınlarda satılan ramazan pidelerinin Başkan Arısoy imzalı kağıt ambalajlarda satılmasını ise sert bir dille eleştirdi

Zeytinburnu Belediyesi’nin faaliyet raporunun görüşüldüğü nisan ayı üçüncü birleşiminde konuşan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Üsküdar, öncelikle yapılan doğru ve gayretli çalışmaları sıralayarak, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un geçmişten bu güne bulunduğu makamları ve ilişkileri Zeytinburnu özeline taşımaya çalıştığına şahit olduklarını belirtti. Türkiye’nin en büyük buz pistinin tamalanmasını, Millet ve Konyalı Camii’nin yapım sürecinde vatandaş rızasının öncelik alınmasını, Marmaray'ın kalan kısmının tamamlanarak hizmete açılmasını taktir ettiklerini ifade eden CHP'li Üsküdar, belediye başkanının da, meclis üyelerinin de halkın vergilerinin doğru yerlere aktarılmasına ön ayak olan aracılar olduğunu söyledi.


Verimli kullanılmalı

Verdiği hizmetler konusunda Belediye Başkanı Ömer Arısoy'a teşekkür ederek, belediye bütçesini daha verimli kullanması gerektiğini ifade eden Üsküdar, “Ekonomik kriz vatandaşın tepesine balyoz gibi inerken, vatandaş karda kışta Halk Ekmek kuyruklarında 1 lira daha ucuz ekmek alabilmek için saatlerce beklerken, bütçenin daha rasyonel, daha verimli ve daha ekonomik kullanılması gerektiğini bir kez daha da hatırlatıyorum” diyerek yaşadığı olayı anlattı.

Bir anda şok oldum

Üsküdar, geçtiğimiz günlerde Ramazan sebebi ile fırından pide aldığını eve geldiğinde pidenin sarılı olduğu kağıdın üzerinde, "El birliği ile, gönül birliği ile paylaşma zamanı. Hayırlı Ramazanlar" ifadelerinin yer aldığı Belediye Başkanı Ömer Arısoy imzalı kağıt ambalajı görünce şok olduğunu söyledi. 7 buçuk lira olan pidenin maliyetinin 50 kuruş yahut 1 liralık maliyetini belediye karşılamış olsaydı veya ücretsiz pide dağıtımı olsaydı yapılan işlemi anlayabileceğini söyleyen Üsküdar, öyle olmuş olsa bile ambalajın üstünde yalnızca belediyenin adı ve logosu olabileceğini, Başkan Arısoy’un isminin olmasını kabul etmediğini sert bir dille eleştirdi.


Selvi Sarıtaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.