Önümüze çıkan engelleri aştık

Önümüze çıkan engelleri aştık
İBB ve Beylikdüzü Belediyesi desteğiyle hazırlanan başta deprem olmak üzere Türkiye’de yaşanan doğal afetlerin ve konunun uzmanları ile yapılan röportajların yer aldığı “Derin Uğultu” belgeselinin galası yapıldı. Galanın açılışında konuşan Mehmet Murat Çalık, “Önümüze çıkarılan bürokratik engelleri aşarak, kapsamlı bir kentsel dönüşüm başlattık. Bu dönüşüm sadece bina odaklı değil. Bölgeyi yeşil alanlar ve sosyal alanlarla da donatıyoruz” dedi

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin “Korku değil gerçek. Önlem al hayatta kal” temasıyla hazırladığı “Derin Uğultu” belgeselinin galası İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi iş birliği ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Başta deprem olmak üzere Türkiye’de yaşanan doğal afetler ve konunun uzmanları ile yapılan röportajların yer aldığı belgeselde, afetlerden en az hasarla çıkmak için alınacak önlemler anlatıldı. Belgesele, toplumdaki bilgi kirliliğinin yarattığı uğultu düşünülerek “Derin Uğultu” ismi verildi. Belgeselin çekimleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Van ve Kocaeli’de gerçekleştirildi. 

Çalık'a teşekkür etti

Galanın açılış konuşmasını yapan TMMOB Jeoloji  Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde olmaya devam edeceklerini söyledi. Alan, “Meslek alanımızda ortak çalıştaylar, eğitimler düzenlemeye çaba göstermekteyiz. Bugün burada bunun güzel örneklerinden birini Beylikdüzü Belediyesi ile yapmaktan büyük bir onur duyarım. Hepinizin huzurunda “Derin Uğultu” deprem belgeselinin sizlerle buluşmasında büyük emeği ve desteği bulunan, bu galanın düzenlenmesine vesile olan Beylikdüzü Belediye Başkanı’mız Mehmet Murat Çalık beye çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Belgeselin hazırlanmasında destek veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Türkiye’nin deprem gerçeği ile yaşadığını belirterek Beylikdüzü’nü depreme hazırlıklı, dayanıklı ve dirençli bir kent haline getirmek için birden fazla alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Kapsamlı bir dönüşüm

“Göreve geldiğim ilk günden itibaren komşularımı göçük altında aramak isteyen bir belediye başkanı olmadığımı her platformda söylemiştim” diyen Başkan Çalık, “Komşularımın daha güvenli konutlarda yaşamasını istiyoruz. Biz Beylikdüzü’nde sadece binaları dönüştürmüyoruz aynı zamanda yaşamı da dönüştürüyoruz. Önümüze çıkarılan bürokratik engelleri aşarak, Beylikdüzü’nde kapsamlı bir kentsel dönüşüm başlattık. Bu dönüşüm asla sadece bina odaklı değil. Bu dönüşümle vatandaşlarımızın sağlam konutlarda yaşamasını sağlamakla kalmıyor, yaşadıkları bölgeyi yeşil alanlar ve sosyal alanlarla da donatıyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLÜLER ORDUSU

İlçe genelinde afetlerle mücadele için son 3 yılda yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Çalık, “Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Beylikdüzü Mutfak, Afet ve Acil Durum Merkezi, Afet Sonrası Lojistik Destek Merkezi ve Kapalı Barınma Alanı yaptık. Ayrıca; Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizde verdiğimiz Arama Kurtarma, Afet Yönetimi ve Temel İlk Yardım eğitimlerimizde Beylikdüzü’nde afet ve acil durum gönüllülerinden kurulu bir ekip oluşturuyoruz” diye konuştu. Derin Uğultu belgeselinin yönetmeni Ozan Turgut ise “Sizlere daha keyifli, daha eğlenceli filmler izletmek isterdim ama maalesef güzel ülkemizin hali bu. Filmde hocalarımızın altını çizdiği ‘birlikte başaracağız’ dediği temel nokta sizlersiniz. Biz onlarca kez tarihi yaşamak zorunda kalmışız ama hâlâ unutmayı seçiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.