Onur Dolar: Bir oy Erdoğan'a bir oy Erbakan'a

Onur Dolar: Bir oy Erdoğan'a bir oy Erbakan'a
Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Onur Dolar, “14 Mayıs'ta bir oy Erdoğan'a, bir oy Erbakan'a diyoruz” dedi.

SELVİ SARITAÇ- Kazlıçeşme Kültür Merkezi Akdeniz Salonu’nda gerçekleşen eğitim toplantısına katılımın yoğunluğu dikkat çekti. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Muzaffer Balkış yaptı.

Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nın ilçe genelinde yaptığı çalışmaları konu alan sinevizyon gösterisinin ardından İl Seçim İşleri Başkanı Mahir Karal, son 50 yılın en önemli seçim sattında olduğumuzu söyleyerek, “Sizler gibi cesur insanlarla aynı çatı altında olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Tüm sandıkların baş müşahit ve müşahit atamalarının tamamlandığını belirten Karal, sandık güvenliğinin sağlanması, oyların sayılması, yapılabilecek itirazlar ve izlenebilecek usulleri anlattı.

"Halka hizmet Hak'ka hizmet"

Eğitim toplantısına katılan Zeytinburnu milletvekili adayları Abdülkadir Şengül, Aslan Eslam Türkmen, Muhterem Gül ve Beyza Özmen kısaca kendilerini tanıtarak, “Halka hizmet, Hakk'a hizmet” şiarıyla çıktıkları yolda, milli görüşün mutlak olarak mecliste yer alması gerektiği vurgulandı. Zeytinburnu İlçe Başkanlığı olarak düzenledikleri eğitim programına kadınların yoğun katılımı gözlenirken, duruma dikkat çeken İlçe Başkanı Onur Dolar, “Bu görüntü Milli Görüşün zaferinin en büyük göstergesidir.” dedi.

"Gözünüz arkada kalmasın"

Son kongrelerinde Genel Başkanları Muhammet Ali Fatih Erbakan’a, “Gözünüz akada kalmasın. Zeytinburnu’nda çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Hak davamızı herkese ulaştıracağız” diyerek söz verdiklerini söyleyen İlçe Başkanı Onur Dolar, sözlerinde durduklarını, binlerce üye yaptıklarını, bir çok program düzenlediklerini ve önümüzdeki yüzyıla yön verecek seçim öncesi tohumlarını ektiklerini, önümüzdeki son 10 günün kıymetini çok iyi bilerek bu tohumları ‘Refah Başağı’na çevireceklerini ifade etti.

"Canla başla çalışacağız"

Yıllardır yaptıkları çalışmaların anasını hedefe ulaştıracak en önemli günlerin içinde olduklarını söyleyen Dolar, konuşmasına şöyle devam etti; Şu noktadan sonra atacağımız adımlar, geçmişte attığımız bin adımdan daha kıymetlidir. Sizlerden ricam, gerekirse işimizden iznimizi ayarlayalım, evimizle helalleşip, 15 Mayıs’tan sonra bol bol dinleniriz diyelim ve elimizden gelen en büyük gayreti gösterelim. Salonda bulunan herkes, çevresinde en az 20 kişiyi Yeniden Refah Partisi’ne oy vermek için ikna etmeli ve sandığa gelene kadar takip etmelidir. 300 bine yakın resmi üye, 100 bine yakın sandık baş müşahidi, 81 il ve 900’den fazla ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık. Bu güne kadar doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen sadece eleştiren değil, çözüm önerilerini ortaya koymaya çalışan, şahıslar üzerinden siyaset yapmayan, siyasete nezaket getirmeyi amaçlayan bir anlayışı ortaya koyduk. Gerçekleşecek olan seçimlerin arifesinde Cumhur İttifakı çatısı altında kendi amblemimizle, kendi seçim bölgemizin tamamında, kendi adaylarımızla seçime giriyoruz ve ‘Bir oy Erdoğan’a, bir oy Erbakan’a, Yeniden Refah’a’ diyoruz. İstanbul 2. Bölge olarak sorumluluğumuz bir kat daha artıyor. Çünkü kıymetli genel başkanımız, Milli Görüşün Lideri, Doktor Muhammet Ali Fatih Erbakan hocamız, bizim bölgemizden aday. İkinci sırada Prof.Dr. Doğan Aydal hocamız var. Hiç bir siyasi partide olmayan, ‘Yılda 150 milyar doları her yıl nasıl ortaya koyacağımızı, ülkemizi nasıl fabrikalarla donatacağımızı anlatan 81 il için 681 proje ile Türkiye’yi yönetmeye ve dünyayı değiştirmeye hazırız. Bizim bölgemizde böyle kıymetli hazineler var. Bu başkanlarımızı en güçlü bir şekilde meclise sokmak bizim boynumuzun borcu. Zeytinburnu nüfusumuz, Anadoludaki 7 ilden daha büyük şeçmene sahip. Biz sadece Zeytinburnu oylarımızla kıymetli başkanlarımızı meclise uğurlayacağız. Milli Görüş yeniden meclise girecek. Maddi ve manevi kalkınmamız için, işçimizin, memurumuzun, çiftçimizin, milletimizin yüzünün gülmesi, ekonomik refaha ulaşması için, Erbakan Hocamız şunu söylerdi. Biz inançlı insanlarız. Biz inanıyoruz ki, gayret edersek Allah bize yardım eder, hiç kimse de bize galip gelemez. 14 Mayıs Milli Görüşün zaferi için canla başla çalışacağız.”

"Biz Türkiye'yi biliyoruz"

Genel Başkan Yardımcısı ve 2 Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Doğan Aydal yaptığı konuşmada, geçmişle ilgili söyleyecek çok şey olduğunu ancak önümüzdeki günlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin bize ihtiyacı var. Her neden şikayet ediyorsak düzeltme imkanımız var” diyerek, partisince hazırlanan ve Türkiye’nin son 20 yılının kayıt altına alındığı ‘‘Biz Türkiye’yi Biliyoruz’’ kitabından kesitler aktardı. 81 il için 681 proje ile Türkiye’yi yönetmeye ve dünyayı değiştirmeye hazır olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Aydal, ‘toplamda 9 bin sayfa 6 kitap olan Milli Kaynaklar kitabını propaganda için değil, devlete talip oldukları için hazırladıklarını belirterek, “Geçmişe dair problemleri teşhis etmediyseniz, geleceğe ait projeksiyonları ortaya koyamazsınız.” dedi. “O yanlış yaptı, bu yanlış yaptı demek çok kolay. Böyle siyaseti babam da yapıyor. Bizim yapmamız gereken, o yanlışlardan sonra fakir fukara halkın karnını nasıl doyuracağımızı net olarak ifade etmektir. Biz bunu yaptık ve 6 kitaptan oluşan Milli Kaynaklar kitabını sadece hükümete değil, bütün siyasi partilere yolladık. Esasında yaptığımız bir tür meydan okumadır. Biz yaptıklarımızdan eminiz, istediğiniz platformda tartışmaya hazırız demektir. Eğer bir parti devlete talip olarak yola çıkmıyorsa, bunların hiç biriyle uğraşamaz. Biz iktidara gelişimizde hangi bakanlıkta ne yapacağımızı, hangi şehre ne yapılacağını biliyoruz. Israr ve inatla yıllık 120 ila 150 milyar dolar arasında değişen net geliri milli kaynaklardan ülkemize nasıl kazandıracağımızı anlattık.

onur2.jpg

"Borç almakla övünen ittifak!"

Cumhuriyet halk Partisi’nin dediği gibi, ‘İktidara bir geleyim 300 milyar doları size getireceğim’ Sonra baktılar çok inandırıcı değil. Sonra Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki; ‘Getiricem getirmesine de 5 yıl içinde getiricem. Yani yıllık 60 milyar dolar. Aralarında tam anlaşamamış olacaklar ki, Deva Partisi Genel Başkanı Babacan, 10 yılda getiriceğiz dedi. Gelecek Partisi’nin genel başkanı ile karşılaştım o da, gelecek senenin sonuna kadar 75 milyar dolar civarında ir para bekliyoruz. Yani kendi aralarında dahi anlaşamamışlar. Sonuç olarak başkasından aldığı borçla övüneni biz CHP’de ve Millet İttifakı’nda gördük.Biz bu ülkeyi ayağa kaldıralım diye, milli kaynak paketleri hazırladık. Her kuruma yön verdik. Milli Kaynaklar kitabımızı bütün parti başkanlarına, STK’lara gönderildi ve topluma sunuldu’. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener teşekkür mektubu gönderdi. Devlet Bahçeli telefon etti, ‘partinin argesini topladım, onlara sizin önünüzde soruyorum. Bu argo ise siz ne yapıyorsunuz’ diye soruyorum. Yani tüm muhalefet ve iktidar partileri yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı biliyor. Biz bunları bağırta bağıra, aman birşey derler mi diye korkmadan televizyonlarda anlatıyoruz. Millet İttifakı’nın neden sıkıntılı olduğunu ve kendilerinin hazırladığı milli kaynaklardan bir kaç örnek vererek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Aydal, Özgül Özel’in ev hanımlarına her ay bir altın vereceğiz vaadini hatırlatarak, “Bunlar hesap kitap yapmadıklarını gösterdiler. Türkiye’de ev hanımlarının sayısı 14 milyon 500 bin. Cumhuriyet altınının tanesi 9 bini geçti. Bunun karşılığı her ay 130 milyar vereceğim. Altın olarak verecekse kendileri söyledi bunun karşılığı 102 ton. Merkez bankasında bile o kadar altın yok. Olmayan şeyleri veriyorlar, işsizliğe teşvik ediyorlar. Çalışmaya ve daha çok kazanmaya teşvik etmeliyiz” diyerek muhalefeti eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Depremde evleri yıkılanların evini bir yılda bedava vereceğiz” vaadini de eleştiren Prof. Dr. Aydal, “Tabi inşallah ama geçtiğimiz yıl 7 bin kişi TOKİ’nin ev yapması için müracat etti. 500 bin kişi de paralı olarak kabul edildi ve başladılar. Deprem bölgesinde yıkılan bina sayısı 227 bin bina, 643 bin konut. Bu da toplamda 727 bin bina eder. Müteşarlık dönemimde TOKİ bana bağlıydı o yüzden iyi biliyorum. 19 yılda 1 milyon 70 bin bina yaptı. Yani yıllık 62 bin bina yapabiliyor. TOKİ’nin bütün gücü ile 12 yılda bitireceği binayı Sayın Kılıçdaroğlu 1 yılda vereceğim diyor. Millet İttifakı’nın mutabakat metni hakkında da eleştirilerde bulunan Prof. Dr. Aydal, neredeyse her hafta toplandığını, çay kahve içtiğini, tüm metni okuduğunu ve 100 günde yapacakları yüz maddenin içeriğine bakınca, Kızılay başkanını görevden almak, saati geriye almak, birileri hakkında soruşturma açmak, bir kaç yerden maaş alanların maaşını kesmek gibi işlerin en fazla 3 gün süreceğini, kalan 97 günde ise ne yapılacağını anlamadığını söyledi.

"Gata hiç kapatılmadı"

GATA’nın yeniden açılacağını söyleyen Millet İttfakı’nı “Fukaralar GATA’nın hiç kapatılmadığını bilmiyorlar. Sadece Sağlık Bakanlığı’na bağlandı” diyerek eleştiren Prof. Dr. Aydal, “3 ay içinde Esnaf Bakanlığı kuracağım diyorlar. Bir bakanlığın kurulması, kadro kanunlarının hazırlanması, meclisten geçmesi, bütçe ayrılması gibi işlemleri yapmadan 3 ay içinde açacağım demek hayalden başka bir şey değildir. Evet bizde açacağız. Ticaret Bakanlığı ve Esnaf Bakanlığı’nın hükümlerinin ayrı olduğunun, orta ve küçük ölçekli işletmelerin derdinin Ticaret Bakanlığı’nda kolay çözülmediğini gördük.” diyerek, yüz madde içinde iyi niyet aradığını ancak bulamadığını söyleyerek devam etti. Bir yerde 7 Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bir de Cumhurbaşkanı varsa, ve hepsi de ‘Bana danılacak’ diyorsa, o sistemin çalışamayacağının aldını çizen Prof. Dr. Doğan Aydal, “Devlet ufak bir işletme değildir, binlerce işi var. Her kararda birilerini çağırıp konuşalım mı diyecek. Böyle bir sistem ucube bir sistemdir. Yardımcı seçebilirsiniz ama her yardımcı kendini Cumhurbaşkanı gibi görüyorsa, o gemiyi yürütemez, kayalıklara toslar” dedi.

Akşener'e de eleştiri geldi

Meral Akşener’in ‘ben başbakan olucağım’ sözünü de eleştiren Prof. Dr. Aydal, “5 sene olacağım dese anlarım. Peki 2 sene sonra yeniden seçim mi yapacaksınız. Kemal Kılıçdaroğlu’da seçilirsem 5 sene sonra aday olmayacağım diyor. Elaleme sallamak, yanlışlarını söylemek ne kadar kolay dimi. Yeniden Refah Partisi bunun için yola çıktı” diyerek, parti olarak hazırladıkları 81 ile 681 proje ile vatandaşların hayat standardını yükseltecek çalışmalarını anlattı.

onur3.jpg

"Refah seviyesini artıracağız"

Seçim sonrasında uygulayacakları enerji politikalarına ilişkin önemli bilgilerde veren Prof. Dr. Aydal, “Allah’ın Türkiye’ye lutfettiği bir enerji sistemidir güneş. Barajı, rüzgarı, kömürü ve petrolü var. Bunlara ait kurulmuş santrallelerin tamamının gücü 104 bin 416 megavat. Güneşin tek başına gücü ise 380 bin megavat. Güneş potansiyelini kullanabilirsek, sadece bize değil torunlarımızın torunlarına yeter. 30 bin megavatlık sistemi kurduğumuz gün Türkiye dışarıya ödediği 47 milyar dolar ödemekten vaz geçecektir. İşte bu kadar.” dedi. Türkiye’nin bor gibi çok değerli bir madene sahip olduğunu ancak bunu gereği gibi değerlendirmediğini söyleyen Prof. Dr. Aydal, ‘‘Geleceğin enerjisi bor madenidir. Dünya bor rezervinin yüzde 73’üne sahibiz. Türkiye’nin gelecek 30 yılında elde edeceği enerjinin biri de burada. İktidarımızda tüketime değil, üretime yönelik yatırımlar yapağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.