Örboy Tekstil 24 kez mühür kırdı!

Örboy Tekstil 24 kez mühür kırdı!
Avcılar Üniversite Mahallesi'nde yer alan Firuze Konakları sakinlerinin, havaya duman ve kötü koku yaydığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu ve İstanbul Valiliği'ne dilekçe yazdığı Örboy Tekstil Fabrikası'nın daha önce 24 kez mühürlenmesine rağmen fabrika sahibinin her seferinde mührü kırarak faaliyetlerine başladığı bilgisine ulaşıldı

Damga'nın; “Evlerinde Zehir Soluyorlar” başlığıyla dün gündeme taşıdığı Avcılar Üniversite Mahallesi'ndeki Örboy Tekstil Fabrikası'yla ilgili yeni gerçekler ortaya çıktı. Avcılar Firuze Konakları'nda oturan vatandaşların, havaya duman ve kötü koku yayması nedeniyle şikayetçi olduğu ve faaliyetlerinin durdurulması adına İstanbul Valiliği'ne dilekçe yazdığı Örboy Tekstil Fabrikası'ndan 2019 yılından bu yana çok sayıda kişi ile kurumun şikayetçi olduğu bilgisine ulaşıldı. Söz konusu fabrikanın çevreye saçtığı kötü koku ve turuncu dumanın insan sağlığını tehdit ettiğini öne süren tam 12 işletmenin de fabrikanın faaliyetlerine son verilmesi için daha önce İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Avcılar Belediyesi'ne şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Elektromag Makine, Anadolu Global Plastik, Tolon Tenekecilik, Etimag Etiket Matbaa, Serap Makine Kalıp, Metrosan Ambalaj ve Kor Metal Sanayi olmak üzere çok sayıda şirketin daha şikayetçi olduğu fabrika şimdiye kadar 24 kez mühürlendi.


Hepimiz mağduruz

Konuya ilişkin Damga'ya konuşan bölgedeki iş insanları da Örboy Tekstil Fabrikası'nın şimdiye kadar alınan mühürleme kararlarının hiçbirini takmadığını söyledi. Bir firma sahibi, “Firuze Konakları yapılmadan önce de biz burayı şikayet ettik. Ama yok, yok, yok. Adamın fabrikasını 24 kez mühürlediler adam şimdi 25'inci kez mühür kırıp çalışmaya başladı. Bu fabrika nedeniyle hepimiz mağduruz. Hem çevre okullardaki çocuklar hem burada yaşayan insanlar zehir solumak zorunda kalıyor” dedi.


Tam bir komedi

Fabrikanın çevreye saldığı zehirli gazını videoya çektiklerini ve videoyu hem Avcılar Belediyesi'ne hem de İstanbul İl Çevre Müdürlüğü'ne götürdüklerini belirten vatandaşlar ise “O'na rağmen kalıcı bir çözüm bulamadık. Belediye geliyor mühürlüyor gidiyor. Adam mühürü kırıp çalışmaya devam ediyor. Tam bir komedi” ifadelerini kullandı. Fabrikaya ilişkin Avcılar Firuze Konakları Yönetimi de İl Çevre Müdürlüğü'nün ÇED raporu düzenlemesini talep etti. Mühürleme ile bir sonuç alınamadığını belirten yönetim, ÇED raporu hazırlanması için sitede oturan vatandaşlardan dilekçe toplamaya başladı.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.