Orhan Onur: Sorunları el ele çözeğiz

Orhan Onur: Sorunları el ele çözeğiz
Esenyurt İl Dernekleri Birliği Platformu, Orhan Onur başkanlığında İstanbul Valiliği görevine başlayan Davut Gül’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Esenyurt İl Dernekleri Birliği Platformu’nun faaliyetleri ve toplumsal rolü hakkında konuşuldu.

Esenyurt İl Dernekler Birliği Platformu, Orhan Onur başkanlığında İstanbul Valiliği görevine başlayan Sayın Davut Gül'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Orhan Onur tarafından verilen brifingde İl Dernekler Birliği Platformunun Esenyurt'daki rolü, faaliyetleri, toplumsal ve sosyal olaylardaki çözüm odaklı yapısı anlatıldı. İşbirliği içerisinde daha yaşanabilir İstanbul ve Esenyurt için İl Dernekler Birliği olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu üstleneceklerini ve ortaya çıkan tüm sorunları el ele çözeceklerini dile getirdi. Şimdiye kadar birlik olarak sorun olabilecek birçok meselede arabuluculuk rolü üstlendiklerini ve bu çabaların güzel sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Ayrıca hayırseverler tarafından öğrencilere burslar verildiğini ve burada da aktarım aracı olduklarını belirterek, İl Dernekler Birliği'nin gençlerin gelişimine ve geleceğine katkı sağladığını, bu faaliyetleri artırarak sürdüreceklerini vurguladı.

c2.jpg

46 il Derneği ve onlara bağlı 800 dernek ile birçok vatandaşa hizmet ve destek verdiklerini, ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırma konusunda fedakarlık gösterdiklerini aktardı. Vali bey, fikir alışverişinden memnuniyet duyduğunu ve İstanbul'un geleceğe açılan kapısı Esenyurt için yapılacak çalışmalara destek sunacağını ifade etti. Bu amaçla ilerleyen günlerde yapılacak toplantının yararlı olacağını belirtti.

İl Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, Esenyurt'un eğitim süreci hakkında Vali beyi bilgilendirdi. Ada, son dönemde ilçeye birçok okul yapıldığını ancak hızla artan nüfus nedeniyle bazı sorunların yaşandığını belirtti. Bununla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan lise kampüsü projesinin ilçeye güç katacağını ve okulların mevcut yapı için büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. Vali Davut Gül, kampüs projesinin 2023-2024 eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceğini belirtti. Ayrıca Esenyurt Belediyesi tarafından yapılacak lise kampüsünün ilçe eğitimine büyük fayda sağlayacağına dikkat çekildi.

c1.jpg

Toplantıda Vali beye eşlik eden isimler ise şunlardı:

- İl Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı ve Giresun Derneği Başkanı Abdurrahman Ada,

- İl Dernekler Birliği Genel Sekreteri ve Ordu Derneği Başkanı Özkan Dağ,

- Şanlıurfa Derneği Başkanı ve İl Dernekler Birliği Saymanı Yaşar Cızlak,

- Diyarbakır Derneği Başkanı Mehmet Ali Ateş,

- Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi,

- Zonguldak, Bartın, Karabük Eski 67’ler Derneği Başkanı İsa Doruköz,

- Rumeli ve Trakya Derneği Başkanı Ferudun Tiryaki,

- Hakkari Derneği Başkanı Selim Mavi,

- Bartın Derneği Başkanı Ramazan Akın,

- Nevşehir Derneği Başkanı Yüksel Yılmaz.

Bu katılım ve destekler için teşekkür edildi. Orhan Onur, birlikten doğan gücün Esenyurt'a yön veren, değer katan ve aydınlık geleceğin öncüsü olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.