’Orman Benim’ kampanyası ile temizlik yaptılar

’Orman Benim’ kampanyası ile temizlik yaptılar
Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, “Orman Benim” kampanyasında, ilçe protokolü ve vatandaşlarla çevre temizliği çalışması gerçekleştirdi.

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, ülke genelinde gerçekleştirilen, orman yangınlarının önlenmesi, çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Orman Benim” kampanyasında, ilçe protokolü ve vatandaşlarla çevre temizliği çalışması gerçekleştirdi.

Güzel "Güzel Kent Çatalca” anlayışımızla; ormanlarımızı ve çevreyi korumak, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olacak" dedi.

Ormanlık alanlarda temizlik yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Orman Benim’ kampanyası ile 81 ilde aynı anda ormanlar temizlendi. Orman yangınlarını daha az seviye düşürmek ve çöp atımını engellemek için ellerinden gelen gayreti göstermek istediklerini belirten Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel "Bununla ilgili kampanya oluşturuldu. Burada çöp toplayıp, dal budama yapacağız" dedi.
Başkan Güzel “Ormanlarımızda çıkan yangınların yüzde 90’nı insan kaynaklı olarak belirlendi. Bu yangınların çıkmasına doğrudan vesile olmasak bile dolaylı yollardan ormana atmış olduğumuz çöpler hem bu yangınların çıkmasına hem de yangınların ilerlemesine neden vermiş olabiliyor. Orman hayattır çocuklar, mutluktur, sağlıktır, temiz havadır” diye konuştu.

o1.jpg

o2.jpg

o4.jpg

o5.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:OKTAY APAYDIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.