Örnek bir iyilik hareketi: Karınca Kararınca

Örnek bir iyilik hareketi: Karınca Kararınca
“Bir İyilik Hikayesi” sloganı ile yola çıkan Karınca Kararınca Derneği, öksüz ve yetim çocuklara yardım etmeyi sürdürüyor. Çok sayıda çocuğu giydiren ve eğitim masraflarını karşılayan dernek önceki gün de Avcılar Gümüşpala mahallesinde öksüz ve yetim ailelerine iftar verdi

Avcılar'daki yetim ve öksüz çocukların ve maddi durumu yetersiz olan ailelerin yanında olmaya devam eden Karınca Kararınca Derneği, “Bir İyilik Hikayesi” sloganı ile çıktığı yolda örnek çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Ramazan ayı boyunca 2 iftar programı düzenleyen yetim ve öksüz çocuklarla, zor durumdaki aileleri sofrasında ağırlayan Karınca Kararınca Derneği Başkanı Necat Ürkmez, geçtimiz gün de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden derneğin kuruları arasında yer alan Muzaffer Coşkun için Coşkun ailesiyle birlikte iftar verdi. Avcılar Gümüşpala Mahallesi Nakipoğlu Kuran Kursu'nda düzenlenen iftar programına çok sayıda öksüz ve yetim çocuk ile aileler katıldı.

Çocuklarımızı giydireceğiz

İftar programının ardından Damga'ya konuşan Dernek Başkanı Necat Ürkmez şimdiye değin Ramazan ayı boyunca çok sayıda çocuğa yardım ettiklerini söyledi. Ürkmez, “Ramazan boyunca gıda kolileri dağıttık. Marketlerde ücretsiz alışveriş yapabilmeleri için çocuklarımıza ve ailelere alışveriş çeki temin ettik” dedi. Şimdi ise Muzaffer Coşkun'un anısını yaşatmak için Coşkun ailesiyle birlikte iftar programı düzenlediklerini kaydeden Ürkmez, “Bu iftar programında şu müjdeyi de verelim. Gümüşpala'daki esnaf kardeşlerimiz öksüz ve yetim çocuklarımızı giydirecek. Biz de buna vesile olacağız” dedi.

Çok sayıda bağışçı var

Öksüz ve yetim çocuklara çok sayıda hayırseverin bağışçı olmak istediğini de anlatan Ürkmez, “Avcılar'da kurulan d erneğimiz şimdi Beylikdüzü ve Esenyurt'taki çocuklarımızın da hayatlarına dokunabiliyor. Bu bizim için mutluluk verici bir gelişme. Bayramda da çocuklarımızın bayramlıklarını alma fırsatımız olacak. Bize destek veren çok sayıda hayırsever bağışçı insanlar var. Onların da her birine teşekkür ediyorum. Karınca kararınca deyip yardım etmek isteyen kim varsa bize sosyal medya üzerinden ulaşabilir” dedi.

İyilik dünyasında yer alın

Herkesi iyilik yapmaya çağıran Ürkmez, “Karınca Kararınca Derneği olarak herkesi iyilik dünyasında yer almaya çağırıyoruz. Şu an itibariyle Avcılar'ın en iyi ve en başarılı STK'ları arasındayız. Bunun gururunu paylaşıyoruz” dedi.

Herkese örnek oldular

Karınca Kararınca Derneği'nin Firüzköy Mahallesi'ndeki iftar programına da çok sayıda çocuk ve aile katıldı. İftara Avcılar İlçe Kaymakamı Kemal İnan, Avcılar Belediye Başkanvekili Tuncay Gündüz ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. İftarda konuşan Kaymakam İnan, Karınca Kararınca Derneği'ne övgüler dizdi. İnan, “Bugün burada birlikteliği, paylaşmayı, yardımı ve güzelliği gördük. Bu anlamda Dernek Başkanı Necat Ürkmez'i ve ekibini yürekten tebrik ediyorum. Avcılar'da büyük bir iyilik hareketi başlatarak herkese örnek oldular” ifadelerini kullandı.

YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.