Örnek muhtar Önder Ay

Örnek muhtar Önder Ay
Esenyurt Yenikent Mahallesi Muhtarı Önder Ay, iki aydır ihtiyaç sahibi ailelere mama dağıttıklarını söyledi. Damga'ya konuşan Ay, “Hayırsever bir vatandaşımızın getirdiği mamaları, mahalle halkımıza ücretsiz olarak veriyoruz” dedi

Esenyurt Yenikent Mahallesi Muhtarı Önder Ay, bir hayırsever aracılığıyla kendilerine gönderilen mamaları, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttıklarını açıkladı. Ay, “Bu mamalar bize bir hayırsever dostumuzdan geldi. Sağolsun bir kamyon mama gönderdi. Biz bunları mahallemizde ihtiyacı olsun ya da olmasın mama kullanan bütün çocuklarımıza hediye ettik. Muhtarlıktan gelip ücretsiz bir şekilde aileler aldılar artı birkaç muhtarımıza da mamaları iki aydır dağıtıyoruz hem muhtarlık aracıyla hem de mahalledeki dostlarımızla ihtiyaç sahibi ailelerimizin her zaman yanındayız” dedi.

Sadece mama dağıtmıyor

Şimdiye kadar yoğurt dağıttıklarını ve mahalle halkına sıcak yemek dağıttıklarını da anlatan Ay, şu ana kadar gerçekleştirdikleri çalışmalardan da söz etti. Ay, “Biz her türlü faaliyet içindeyiz biliyorsunuz ihtiyaç sahibi ailelerimize Ramazan'da erzak kolisi dağıttık, hayırseverlerden aldık. Bu Ramazan ayı içinde ve daha öncesinde sıcak yemek ikramlarımız oldu. Örnek veriyorum yaklaşık 400 kişiye muhtarlığımız olarak her gün sıcak yemek verdik”diye konuştu.

Belediye muhtarları duymuyor

Esenyurt Belediyesi ile olan ilişkilerine dair de konuşan Önder Ay, “Şu anda Esenyurt Belediyesi bizi yaptığı projelere muhtarlık olarak çok dahil ettiğini söyleyemeyiz. Ama bir işimiz olduğunda mesela bir ilaçlama olduğunda ya da bir dezenfektan olayı olduğunda haberleşince o konuda yardımcı oluyorlar” dedi.
 

Gözle görülür bir hizmet yok

Esenyurt Belediyesi'nin 3 yıldır gözle görülen bir hizmetinin olmadığını da vurgulayan Önder Ay,

“Yani gözle görünür pek fazla bir şey yok. Sadece cenaze işleri bir de veteriner işleri müdürlüğünün çalıştığını söyleyebilirim ama onun dışındaki hiçbir kurumların sağlıklı çalışmadığını görüyoruz” şeklinde konuştu. Belediyenin kendilerinin taleplerini duymadığını da vurgulayan Ay, “Taleplerimiz var özellikle sayın başkanımızla sayın başkan yardımcılarımızla defalarda görüşmemize rağmen bizim Yenikent Mahallesi'nde bulunan çarşamba pazarının üzerindeki alana bir şey yapılmadı. Önceki dönem belediye başkanımız oraya camii yapılmasını uygun görmüştü daha sonra belediye

başkanmız görevi bırakınca camii yapımı iptal oldu ve kaldırıldı. Şu anda bahsettiğimiz yer boş. Oraya belediyemizden okul istedik defalarca gitmemize rağmen bununla alakalı daha önceki belediye döneminde 5 bin imza topladık buraya bir okul yapılması gerektiğini söyledik teknik olarak uygun olmadığını söyledi arkadaşlar. Daha sonra da kültür merkezi ve muhtarlık yeri yapılacağı söylendi o da daha henüz başlamadı” ifadelerini kullandı.

Liseye ihtiyacımız var

Yenikent Mahallesi'nin lise ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Ay, “Yenikent'te aslında çok okul var şöyle ilkokulumuz var ortaokulumuz var bizim lisemiz yok. Bizim okullarımızın dolu olma sebebi Yenikent ve Mehmet Akif okullarının dolu olmasının sebebi Ardıçlı ve Süleymaniye mahallelerinden gelen öğrencilerinden dolayı doluyuz. Şimdi karşı taraf Ardıçlı'nın arkada bir okul yapıldı biz daha şu an mevcudumuz 24-25 kişiye düştü. Ama bu daha önceden 45 kişiydi” dedi.

Okul için ne gerekirse yapılsın

Okul için yetkililere seslenen Muhtar Ay, “Yetkililerden tek bir şey istiyorum makamlar gelip geçicidir vali bey de kaymakam da atamayla geliyor. Belediye başkanı ve muhtarlar seçimle geliyor seçime iki yıl var bu seçimde olmayabiliriz ama adımıza mahallemizde bir eserimizin okul olması önemli biz muhtar olmasak bile bu mahallede bir seçmen olacağız. Bu mahallede bir vatandaş olacağız ki başka çocuklarımız olacak bunlar okuyacaklar bizim başka yere gitme şansımız yok. Esenyurt'ta yaşıyoruz. Esenyurt'ta kalacağız lütfen sayın valim, sayın kaymakam bey, sayın belediye başkanım buranın okulu için ne gerekiyorsa yapmanızı sizden rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.