Ortadoğu Turizm Zirvesi katılımcılarından Bakan Ersoy'a ziyaret

Ortadoğu Turizm Zirvesi katılımcılarından Bakan Ersoy'a ziyaret
Birinci Ortadoğu Turizm Zirvesi ve B2B Workshop programı başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da etkinliği ziyaret etti.

Kırkzade Turizm ve Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hüseyin Kırk'ın Organize ettiği; Birinci Ortadoğu Turizm Zirvesi ve B2B Workshop programı başladı.

Program kapsamında Türkiye'ye; Suudi Arabistan Seyahat Acentaları, Birleşik Arap Emirlikleri seyahat Acentaları, Kuveyt Turizm Başkanlığına bağlı Kuveyt Seyahat Acentaları Birliği, Bahreyn Seyahat Acentaları, Oman Seyahat Acentaları, Flynas, Emirates Airline, Emekli Turizm Bakanı Sn.Bülent Akarcalı, THTC kurucu Başkanı Dr.Emin Çakmak, Bedir Turizm Yön.Krl.Başk.Sn. Mustafa Kırk ille birlikte uluslararası turizm heyeti Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti. Bakan Ersoy, Körfez ülkelerinden geleceklere vize muafiyetinin uygulamaya başlıyoruz müjdesini verdi.

Dr. Emin Çakmak heyet ve sağlık turizmiyle ilgili bakana bilgi verdi ve bakan beye taktir ve teşekkür plaketi takdim edildi. Hüseyin Kırk, Bakan Ersoy'a Ortadoğu ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayılarını paylaştı ve Körfez Ülkelerinden gelecek olan turistlere vize muafiyetinin sektöre olumlu yansıyacağını ifade etti.

whatsapp-gorsel-2023-12-13-saat-12-21-45-8e568a7e.jpg

Kırk son olarak Ortadoğu ülkelerinin en büyük 40 seyahat acentası ile birlikte İstanbul , Sapanca , İznik info programı yapacaklarını ifade etti. Bakan Ersoy bu tür tanımları önemsiyoruz, yeni projelerinizi TGA'ya sununun, TGA YK onaylaması durumunda bizde destek verelim dedi.

Bakan Ersoy, bize gelen şikayet ve bilgilere göre Karadeniz bölgesinde aşırı yüksel ücret uygulamaları var olduğu yönde, gelen bu şikayetleri değerlendirmeye alarak denetimleri arttıracağız ve fahiş fiyat uygulayan tesislere müeyyide uygulayacağız dedi.

Gelen heyet üyeleri özellikle körfez bölgesinden gelen turistlerin taksicilerin fahiş fiyat uygulamalarından şikayet ettiler, bakan bey ise turizm polisini güçlenmiyoruz gerekli denetimleri arttıracağız ve bu tür uygulamaları yapan taksicilere ceza uygulaması yapılacağını ifadelerine eklediler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.