Ortak payda Amerikancılık

Ortak payda Amerikancılık
Vatan Partisi İstanbul İl Yöneticisi Dr. Barbaros Bahçelioğlu, “Türkiye düşmanı bir cephe oluşturan güçlerin ortak paydası Amerikancı olmalarıdır. Bu şer cephesini yıkacak güçlerin öncüsü Vatan Partisidir” dedi

İç cephede çatlak yaratmak için çalışan bir ittifak olduğunu dile getiren Vatan Partisi İl Yöneticisi Barbaros Bahçelioğlu, “Türkiye düşmanı bu cepheyi oluşturan güçlerin ortak paydası Amerikancı olmalarıdır” dedi. Bunların, Rand Corporation raporuna uygun hareket ettiklerini söyleyen Bahçelioğlu, “Bu şer cephesini yıkacak güçlerin öncüsü Vatan Partisidir” ifadelerini kullandı. Bahçelioğlu, “Vatan Savaşı sürecinden Türkiye zaferle çıkacak. Üretim Devrimi programı, Mavi Vatan’da güçlü Türkiye ve KKTC’nin tanınması Vatan Partisi programıdır” dedi ve Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu’nun (MKK), Doğu Akdeniz ve Kıbrıs eksenli gelişmeler hakkında hazırladığı bildiriyi ve alınan kararları açıkladı.


En büyük tehdit ABD'dir

"Mavi Vatanımız kara sularımızdaki, kıta sahanlığımızdaki, hava sahamızdaki ve Münhasır Ekonomik Bölgemizdeki egemenlik alanımızın ve kaynaklarımızın bütününden oluşur" diyen Bahçelioğlu, "Mavi Vatan, vatanımızın ayrılmaz parçasıdır. Şu anda Türkiye’mizin geleceğini belirleyen öncelikli görev, Mavi Vatanımıza yönelik emperyalist tehdidi alt etmektir. Tehdidin esas kaynağı ABD'dir. Çünkü İsrail, Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Türkiye’ye karşı askerî ittifaklar yapıyor. Dedeağaç ve Balkanlar yanında, Fırat’ın Doğusunda ve Kafkaslar’da Türkiye’ye karşı askerî üsler kuruyor. Türk Akımı’nı engellemek için Ukrayna ile anlaşmalar yapıyor. PKK, FETÖ ve IŞİD gibi terör örgütlerini her alanda destekliyor ve silahlandırıyor. Bu gerçeklere rağmen ABD’yi tehdidin dışında ya da kenarında gösterme çabaları, tehdidi ağırlaştırmaya hizmet etmektedir" ifadelerini kullandı.


Sonucu kuvvet belirleyecek

Doğu Akdeniz’deki meydan okumaların ve hesaplaşmaların sonucunu kuvvetin belirleyeceğini ifade eden Bahçelioğlu, "Türkiye, hukuk düzleminde haklıdır. Ne var ki bu haklı konum ancak ve ancak kuvvet sayesinde hayata geçer. Savaşın önlenmesi de ancak kuvvetle mümkündür. Savaşı önleyecek etkenler, en başta devletimizin kararlılığıdır ve milletimizi seferber etme yeteneğidir, silahlı kuvvetlerimizin üstün savaş gücüdür, milletimiz ile devletimiz arasındaki birliktir ve komşularımızdan Asya’nın derinliklerine kadar uzanan ittifak birikimimizin ortak çıkarlar temelinde devreye sokulmasıdır" dedi.


Yıkıcılığa karşı mücadele

Konuşmasını, "Türkiye’mizin dış tehditlerle karşı karşıya olduğu koşullarda, iç cephede yıkıcı faaliyetin baş göstermesini ibretle saptıyoruz" şeklinde sürdüren Bahçelioğlu, "CHP Genel Başkanı, 8 Eylül 2020 günü yaptığı Parti Meclisini açış konuşmasında iç cephede yıkıcı faaliyetin işaret fişeğini ateşlemiştir. Kılıçdaroğlu’nun Doğu Akdeniz’den yönelen tehditlere arkasını dönerek, iç cephede bölünme ve düşmanlık kışkırtan söylemini kınıyoruz ve milletimizin değerlendirmesine sunuyoruz. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yıkma hedefini ilan ederken Türkiye halkına kalkışma mesajları vermesi, CHP yönetiminin hangi senaryolarda rol aldığını göstermektedir. ABD Derin Devletinin 2020 Ocak ayındaki Rand Corporation Raporu’yla ve ABD Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ağzından ilan ettiği stratejinin aktörleri harekete geçmiş bulunuyor. O kadar ki bu aktörler, gazete köşelerinden CIA’nın ve Soros’un “Yaratıcı Yıkıcılık” bayrağını açmaktan çekinmeyecek kadar pervasızdırlar. Vatan Partisi olarak, ABD’nin “muhalefeti bir araya getirerek Erdoğan'ı yıkma” planını milletçe bozguna uğratma mücadelesinin merkezindeyiz ve ön cephesindeyiz. Bütün milletimizi ABD planına karşı kararlı mücadeleye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.