Ortaköy Kültür Merkezi hizmete açıldı

Ortaköy Kültür Merkezi hizmete açıldı
Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel, bir süredir devam eden deprem güçlendirme ve yenileme çalışmaları tamamlanan Ortaköy Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışı Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, usta sanatçılar Zülfü Livaneli ve Sunay Akın ile birlikte yaptı.

Beşiktaş'ta Cumhuriyet Bayramı'nın 100'üncü yılına özel kutlama ve açılış etkinlikleri devam ediyor. Bir süredir deprem güçlendirme ve bakım-onarım çalışmaları devam eden Ortaköy Kültür Merkezi, dün usta sanatçıların ve vatandaşların katılımıyla hizmete açıldı. Açılışa sanatçılar Zülfü Livaneli, Sunay Akın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş İlçe Başkanı Alican Şen ve vatandaşlar katıldı. Açılış sonrası usta sanatçılar Zülfü Livaneli ve Sunay Akın adına Tema Vakfı'na yapılan fidan bağışı plaketi de Rıza Akpolat tarafından usta isimlere takdim edildi.

AKPOLAT: PROJE ÜRETEREK CUMHURİYETE KATKI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Açılış töreninde konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Bu kültür merkezinin önünde durunca göreve ilk geldiğim günler aklıma geliyor. Burası 2017 yılında kapatılmış ve atıl bir durumdaydı. Mücadele gerektiren bir durumdaydı. Çok şükür ki bu alanı tamamlayarak söz verdiğimiz gibi hizmete açıyoruz. Yüzde 80'i hazır halde. Beşiktaş çok özel bir yer. Biz Beşiktaş'a kent diyoruz. Çünkü 9 tane üniversitemiz, 3 tane sarayımız var. 180 bin insan yaşıyor ama günlük 3 milyon insanın ziyaret ettiği bir yer burası. Dolayısıyla bu özelliklerini ve birçok özelliğine baktığımızda kentlilik kavramını taşıyabileceğini düşünüyoruz. O yüzden de biliyoruz ki çevre ilçelerden, illerden, Avrupa'dan, dünyanın dört bir yanından gelen insanlar İstanbul'a, Türkiye'ye gelen insanlar bir vesileyle Beşiktaş'a geliyorlar. Dolayısıyla burada buraya gelen insanları hem kültür sanatla buluşturmak hem buradan onların mutlu ifadelerle gitmesini sağlamak bizim asıl görevlerimizden bir tanesi. Biz Beşiktaş'ta göreve gelirken Beşiktaş'ı kültür ve sanatın başkenti yapacağız diye söz verdik ve bugün de Ortaköy Kültür Merkezi hizmete açılacak. Cumhuriyetimize en güzel armağanlardan biri olacağını düşünüyoruz. İş yaparak ve proje üreterek Cumhuriyete katkı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"100'ÜNCÜ YILIMIZ KUTLU OLSUN"

Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlayarak sözlerine devam eden Akpolat, "Beşiktaş Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in evinin olduğu, Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı yerin adıdır. Beşiktaş olarak Cumhuriyete karşı sorumluluğumuz büyük. Beşiktaş demek demokrasi demek, özgürlük demek ve Cumhuriyet demektir. 100'üncü yılımız kutlu olsun ve nice yüz yıllara" diye konuştu.

AKIN: TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR

Sunay Akın, "Cumhuriyet kutlamaları kapsamında pek çok etkinlik yapılıyor. Hepsi çok güzel. Fakat bana soracak olursanız benim gönlüm burada. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet'i şöyle tanımladı; "Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür." Bu yüzden Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılına armağan olarak açılan bir kültür merkezinin önünde ilk konuşmayı yapmak benim için büyük bir ödüldür" ifadelerini kullandı.

LİVANELİ: KÜLTÜRÜ ÖNEMSEMEK VE BÖYLE DEĞER VERMEK ÇOK ÖNEMLİ

Zülfü Livaneli de "Atatürk, Batı taklitçisi değil, Avrupa'yı Avrupa yapan değerler sistemini alıyor. Yani İnsan Hakları Bildirgesindeki insan hakları, yurttaş hakları, laiklik, kadın hakları gibi temel değerleri alıyor. Ama bunu Anadolu'dan kök salan kültürle birleştirmek istiyor. Bu Anadolu kültürünü de sadece bir bölgeye ait değil, gelmiş geçmiş bütün kültürleri benimsememiz açısından yapıyor. Dünyaya yepyeni orijinal bir kültür sentezi sunmak için çalışmış bunu da Avrupa aydınlanmasının değerleriyle birleştirmiş muhteşem bir kültür tezi ortaya koymuş. İşte biz onun yolunu takip ediyoruz. Atatürk, Türkiye'nin takip etmesi gereken tek yoludur, tek çıkış noktasıdır. O yüzden sevgili başkana ve emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bugünün savaşlara boğulan dünyasında kültürü önemsemek ve böyle değer vermek çok önemli bir şeydir. Siyasetçiyi de değerli kılan bir şeydir" diye konuştu.

ÇELİK: CUMHURİYET'İMİZİN 100'ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise "Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı kutlu olsun. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında bizlere bu güzel Cumhuriyet'i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm milli mücadele kahramanlarını saygıyla ve minnetle anıyorum. Şu anda İstanbul'da ve Türkiye'nin dört bir yanında Cumhuriyet kutlamaları başladı. Bu etkinlikte söyleyeceğim tek şey var o da şu; Cumhuriyet Zülfü Livaneli'dir, Cumhuriyet Sunay Akın'dır, Cumhuriyet Afife Jale'dir ve Cumhuriyet bu alandaki kadınlardır. Çünkü biz Cumhuriyet sayesinde onların fikirlerini öğreniyoruz, onların fikirlerini okuyoruz ve onların fikirleriyle yolumuzu aydınlatıyoruz. Cumhuriyet, Cumhuriyet'in aydınlarıdır, bu anlamıyla bugün katıldığım en anlamlı etkinliklerden bir tanesi olduğunun altını çizmek istiyorum. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı kutlu olsun" dedi.

Bünyesinde Afife Jale Sahnesi ve Livaneli Müzesi'ni de barındıran Ortaköy Kültür Merkezi ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek.

Ortaköy Kültür Merkezi hizmete açıldı

Ortaköy Kültür Merkezi hizmete açıldı

Ortaköy Kültür Merkezi hizmete açıldı

Ortaköy Kültür Merkezi hizmete açıldı

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.