Otizm için tek yürek oldular

Otizm için tek yürek oldular
Beykoz Belediyesi tarafından, ilçenin kardeşlik ve dayanışma iklimine katkıda bulunmak, dünyada her geçen yıl artan otizme dikkat çekmek amacıyla “Otizm İçin 19 Yöre Derneği Tek Yürek” temasıyla tertiplenen festivalin açılışı yöre derneklerinin renkli birlikteliğine sahne oldu.

Tarihi Beykoz Çayırı’ndaki buluşmaya, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli,  Beykoz AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Otizmli Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (BOÇAY) Başkanı Bülent Taştan, ilçedeki yöre derneklerinin başkan ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Dünyayı derinden etkileyen 3 yıllık pandemi arasından sonra ilk kez düzenlenen etkinliğin açılışı öncesinde, çayırın çevresinde kurulan stantları gezen Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, geleneksel ürünleri inceledi, yöre derneklerinin temsilcileri ile alandaki otizmli çocuklar ve aileleriyle sohbet etti.  


Yöre derneklerine teşekkür etti


Otizmli bireylerin sesi olan festivalin ilk akşamında ilçe sakinlerine hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “ Burada yaptığımız bütün faaliyetleri sizlerden aldığımız yetkiyle gerçekleştiriliyor. Beykoz’daki bütün projeler, başta Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) olmak üzere bu anlamlı projeleri sizden aldığımız yetkiyle yapıyoruz. Bu projelerin sahibi sizsiniz. Varlığınızla size canı gönülden teşekkür ediyorum. 3 yıl önceki festivalimizde serebral palsiyi gündeme getirdik, bugün otizme dikkat çekiyoruz. 19 yöre derneğimiz bize destek vermişti. Bizimle tek yürek oldukları için yöre derneklerimize çok teşekkür ediyoruz. Ama en büyük teşekkürü ise engelli evlatlarına fedakârca bakan annelerimize yapıyoruz. Bu dünyada cennetlik birini görmek istiyorsanız dezavantajlı bireylere sahip çıkan annelere bakın. 9 gün boyunca hem yörelerimizin kültürlerini gündeme getireceğiz hem de otizme dikkat çekeceğiz. Bu yönüyle son derece anlamlı bir iş yapıyoruz. Başta AKDEM ailesi olmak üzere festivalde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.