Özel bireylere 365 gün hizmet

Özel bireylere 365 gün hizmet
Silivri Belediyesi tarafından özel bireyler ve sağlık çalışanları için iftar programı düzenlendi. İftar yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “İstanbul’un en büyük engelsiz yaşam kompleksini Silivri’de yaşayan sizlere hediye edeceğiz. Silivri’de yaşayan 3 bin 500 özel bireyimize ve yaş almış bin 500 büyüğümüze 365 gün hizmet veriyoruz” dedi.

Silivri Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle gönül sofraları kurulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Yeni Mahalle Kapalı Pazar ve Etkinlik alanında sağlık çalışanları, özel bireyler ve aileleri için iftar programı düzenlendi. Silivri’de faaliyet gösteren sağlık kurumları personelleri, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezinden hizmet alan özel bireyler, ilçe genelinde faaliyet gösteren özel eğitim merkezlerinde eğitim gören çocuklar ve aileleri için düzenlenen iftar programına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile birlikte Belediye Meclis üyeleri de katıldı.


Ramazan fırsat ayıdır

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı iftar programında konuşan Başkan Yılmaz, “Müstesna bir ayın, mübarek bir zaman aralığının, 11 ayın sultanı Ramazan ayının feyzine, faziletine ve nimetine vasıl olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayı öyle bir lütuf ayıdır ki cennetin kapıları açılır, cehennem kapıları kapatılır. Bu kutlu günler aynı zamanda iç muhasebe yapmamız için bir fırsat, tefekkür vasıtasıyla akıp giden hayatımızı gözden geçirmemiz için de önemli bir imkândır. Ramazan-ı Şerif yardımlaşmanın belirleyeni, hatırlamanın ve gönül almanın bedestenidir. Fitrelerimizle, zekâtlarımızla, ihtiyaç sahibi insanlarımızın elinden tutmak, dualarını almak, onlara yardımcı olmak için Ramazan ayı fırsat ayıdır. Tüm Ramazan ayı boyunca paylaşalım, bölüşelim, dayanışma içerisinde olalım ve tüm dünyaya Türk – İslam Medeniyetinin ahlak ve asaletini hep birlikte gösterelim” dedi.


Nakil hizmeti veriyoruz

Konuşmasına pandemi boyunca canları pahasına çalışarak etkili bir mücadele sergileyen sağlık çalışanlarına teşekkür ederek devam eden ve Silivri’de yapılan sağlık yatırımları ile özel bireylere yönelik hizmetlere değinen Başkan Yılmaz, “Bizler ‘görevimiz değil, sorumluluk alanımızda yok’ demeden Silivri’nin eksikliklerini gidermek için çalışıyoruz. Gümüşyaka, Kavaklı ve Piri Mehmet Paşa mahallelerinde olmak üzere 3 tane sağlık ocağı, 3 tane 112 Acil Servis İstasyonu ve 8 tane sağlık evinin tamamını hayırseverlerimizle bitirip Sağlık Bakanlığımız’a tahsis etmiş durumdayız. Silivri’de yaşayan bütün diyaliz hastalarımıza ücretsiz bir şekilde hasta nakil hizmeti veriyoruz. Radyoterapi veya kemoterapi gören ancak ulaşım imkanı olmayan bütün hastalarımızı hastanelere taşıyoruz. Silivri’de yaşayan 3 bin 500 özel bireyimize ve yaş almış bin 500 büyüğümüze 365 gün hizmet veriyoruz” diye konuştu.


Ücretsiz tahsis ettik

Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri'nin yüzme havuzunu özel bireylere ücretsiz olarak tahsis ettiklerini belirten Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimizin temelini attık. 15 bin metrekare alanda inşa ettiğimiz ve içerisinde terapi ve özel eğitim odaları, diyetisyen, psikolog, pedagog, sosyolog, muayene odaları ve fizik tedavi birimleri, etkinlik alanlarında ise; amfi tiyatro, kondisyon alanı, çocuk oyun alanı, hobi bahçesi ve etkinlik çayırı gibi bölümlerden oluşan merkezimizi bu yaz sonunda açacağız ve İstanbul’un en büyük engelsiz yaşam kompleksini sizlere hediye edeceğiz. Engelleri yıka yıka Silivri’ye hizmet etmeye, aşkla, sevgiyle, heyecanla sizlere, özel bireylerimize hizmetkâr olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.