Özel bireylere egzersiz serileri

Özel bireylere egzersiz serileri
İBB, Koronavirüs ile mücadele nedeniyle evlerinde kalanlar için hazırladığı fiziksel aktivite önerilerine yeni seriler ekledi. Spor İstanbul, herkesin hareket ederek sağlığını koruması için sunduğu yetişkin ve ileri yaş için egzersiz videolarına engelli bireyleri, özel sporcuların anlatımıyla ekledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul, Koronavirüsün yayılımını engellemek ve hızını düşürmek için evlerde kalanlara, Mart ayından itibaren egzersiz önerileri sunuyor. Yaşam alanlarının sınırlandığı pandemi döneminde herkesi hareket etmeye davet eden seriler, profesyonel eğitmenler ve milli sporcuların katılımıyla hafta içi her gün aralıksız sürüyor. Spor İstanbul, herkesi hareket ettirmek için evde uygulanabilecek egzersiz programlarına, yetişkin ve yaş almış kişilerin ardından engelli bireyleri de ekledi. 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası’nda, düzenli spor yapma alışkanlığını toplumun tamamına yaymak için hazırlanan serilerde farklı engeli bulunan Cenk Keçoğlu, Abdullah Koyuncu, Alper Ceylantepe, Can Demirci ile Hayrunnisa, Betül ve Rabia Malkoç kardeşler bulunuyor.

Çekimler evlerde yapıldı
Spor İstanbul’un sosyal medya hesaplarından yayımlanan içerikler, youtube sayfasından izlenebiliyor. Spor İstanbul eğitmenlerinin hazırladığı programı uygulayan engelli sporcuların çekimleri evlerinde gerçekleştirildi. Videolarda her hareketin, kaç kere uygulanacağı ve doğru hareketin nasıl uygulanması gerektiği adım adım anlatıldı. Serilerde yer alan sporcu şöyle:

Cenk Keçoğlu, 2015 yılında Mersinde yapılan Özel Sporcular Yüzme Şampiyonasında ilk şampiyonluğunu kazandı. O günden bu yana her yıl yapılan Türkiye şampiyonalarında serbest, sırt, kelebek ve karışık branşlarında mutlaka kürsüde yerini alarak onlarca madalyanın sahibi oldu.

İstanbul Su Sporları Festivali 1,500 metrelik parkuru başta olmak üzere Türkiye’de çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen açık deniz yarışlarında kategorisinde birincilikler elde etti. Yüzmenin yanı sıra koşmayı ve bisikleti binmeyi seven Cenk ailesi ile birlikte her yıl İstanbul Maratonu Halk Yürüyüşüne ve çeşitli koşu etkinliklerine katılıyor. Cenk Keçoğlu, akademili bir sporcu olmak adına Haliç Üniversitesi Besyo Rekreasyon Bölümü’ndeki üniversite öğrenimine devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.