Özgür Çelik, itiraz süreçlerini anlattı! 5 ilçe için gözler seçim kurulunda

Özgür Çelik, itiraz süreçlerini anlattı! 5 ilçe için gözler seçim kurulunda
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ilçelerde seçim sonuçlarına yapılan itirazların durumunu paylaştı.

31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasının ardından partilerin kesin olmayan sonuçlara itiraz süreleri başlamıştı. İstanbul’un birçok ilçesinde farklı partilerin oyların yeniden sayılması talebiyle YSK’ya itirazları oldu. Bu taleplerin bazıları kabul edilip ilçedeki oylar yeniden sayılmaya başlanırken, bazı istekler ise ilçe seçim kurullarında reddedildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partisinin yaptığı itirazları ve sonuç beklenen ilçeleri açıkladı. Çelik, oy sayımı devam eden Gaziosmanpaşa ve mazbatanın CHP adayına verilmesi beklenen Beykoz’daki son durumu da paylaştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, kişisel X hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul’un 5 ilçesinde itiraz süreçlerinin devam ettiğini açıkladı. Fatih, Pendik, Ümraniye, Arnavutköy ve Bahçelievler’de itirazların sürdüğünü ve sürecin takipçisi olduklarını belirtti.

Öte yandan Gaziosmanpaşa’da oy sayımının devam ettiğini ifade eden Çelik, Beykoz’da ise Alaattin Köseler’in mazbatasını almasının önünde bir engel kalmadığını vurguladı.

Çelik’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “YSK’ya yaptığımız itiraz kabul edildi, Beykoz’da il seçim kurulunun yeniden sayım kararı YSK tarafından kaldırıldı. Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler’in mazbatasını almasının önünde hiç bir engel kalmadı! Yeniden hoşgeldin @Beykoz_Bld

Gaziosmanpaşa’da sayım devam ediyor.

Fatih, Pendik, Ümraniye, Arnavutköy ve Bahçelievler’de itirazlarımız devam ediyor. Sürecin titizlikle takipçisiyiz!”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.