Özgür Karabat: "Gönüllerimiz bir, birliğimiz daim olsun"

Özgür Karabat: "Gönüllerimiz bir, birliğimiz daim olsun"
CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat; Mah-ı Muharrem ayı vesilesiyle Güvercintepe Hacı Bektaşi Veli Cemevi'nde Muharrem Lokması paylaştı. Karabat'ın konuşmasında İmam Hüseyin'in sözü ile, "zalimin zulmüne karşı çıkmamak mazluma yapılacak en büyük kötülüktür” vurgusu yaptı.

3. Bölgede "Atom karınca" lakabı ile bilinen ve çok sevilen CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat yaptığı konuşmada paylaşan bir toplum olmanın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerken evrensel hoşgörü ve toplumsal barışa olan ihtiyacımızı hatırlattı. 

Karabat konuşmasında “Muharrem Ayı Aşura günü bizler için hüzün ve buruk duyguların yaşandığı, geçmişten günümüze gelen acı ve deneyimlerin yad edildiği bir ay, Hz. Hüseyin'i Kerbelayı hatırlatıyor, hırsa bürünmüş akli melakesini yitirmiş olanların insanlığı nasıl acı ve kahredici bir sona götürdüğünü hatırlatıyor ve o günden bu güne bize ders veriyor. Ancak bizler yinede, olgun bir hüzünle kardeşlik ve bir arada yaşamanın gereği evrensel hoşgörüyü, toplumsal barışı ve buna duyduğumuz özlemi yad ediyoruz. Onun için bu sofraları hep birlikte paylaşıyoruz. O yüzdendir ki bu sofraları paylaştıkça iriyiz, diriyiz ve hep birlikte güçlüyüz değerli canlar. Yüzyıllar önce Kerbela'da zalimlerin temsil ettiği zihniyet farklı kılıklara bürünerek bugünde ne yazık ki varlığını sürdürmektedir. Ancak şu bilinsin ki o zalimlere karşı, zulme karşı, mücadele eden Hüseyin'ler bugün daha da çoğalarak hayatlarını sürdürmektedir. Kerbela topraklarında yaşananlar dünyanın başka bir yerinde yaşanmasın diye bu sofraları paylaşıyoruz. Ülkemizin derin bir yoksulluk ve krize sürüklendiği bu dönemde yine paylaşarak çoğaltmak istiyoruz. Şunu biliyoruz ki paylaşırsak çok oluruz paylaşmazsak yok oluruz. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlarken bu anlamda İmam Hüseyin'in zalimin zulmüne karşı çıkmamak mazluma yapılacak en büyük kötülüktür sözünü hatırlatarak hepinize iyi akşamlar diliyorum lokmalarımız hayrolsun diyorum.” dedi.

özgür karabat
 

Karabat'ın Güvercintepe Hacı Bektaşi Veli Cemevi'nde verdiği Muharrem Lokması'na bölgedeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken önemli isimlerinde bir araya gelmesine vesile oldu. Karabat'ın Muharrem Ayı lokmasına Altınşehir Mahalle Muhtarı Cesim Kalaba, Kayabaşı Mahalle Muhtarı Doğan Azat, Güvercintepe Mahalle Muhtarı Hayrettin Şahbudak, Bahçeşehir 1. Kısım Mahalle Muhtarı Demet Saltık, Tokat Reşadiye Döllük Köyü İlker Demir, Tokat Reşadiye Sazak Köyü Bülent Bozkurt, Güvercin Tepe Muş Derneği Muammer Altın, Başakşehir Muş Bulanık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dir, Hacı Veli Dernek Başkanı Önder Aras, Bahçeşehirliler Derneği Habip Gökdağ, Antakyalılar Derneği Başkanı Ahmet Kara, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Aynur Yıldırım, Onurkent Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Esat Bodur, BADER Dernek Başkanı Uğur Barış Karabulut, İstanbul Çıldırlılar Dernek Başkanı Cevdet Yılmaz, Tokat Reşadiye Toklar Derneği Murat Yılmaz ve yönetimi, Ordu Kargan Çiftlik Derneği Mustafa Tozlama, Bahçeşehir ADD Naz Puder, Zile Üçkaya Dernek Başkanı Duran Görel, Bahçeşehirliler Derneği Habip Gökdağ, Bahçeşehir Hakikat Cem evi ve Derneği Ayşe Karabay, Zile Acısu Dernek Başkanı Kenan Cankurt, Adıyaman Federasyonu  Hüseyin Sevinç Tekin Başakşehir Malatyalılar Dernek Başkanı Erdal Tunç ve Yönetim Kurulu, Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır ve İlçe Yöneticileri, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Özlem Kutbay, CHP Başakşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Nizamettin Kümeç, Meclis Üyeleri, CHP Iğdır İl Kadın Kolları Başkanı Gülay Aras, CHP Bahçelievler İlçe Yönetimi ve Kadın Kollar Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri, Saadet Partisi İlçe Başkanı Orhan Babacan, İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcısı Oktay Kalem, Avcılar İlçe Yönetimi Coşkun Çetintaş, Avcılar Gençlik Kolu Başkanı Mesut Aslan ve Yönetimi, Başakşehir Gençlik Kolu Başkanı Onur Şimşek, Başakşehir Kadın Kolları Başkanı Hülya Karaali, Çorapçılar Sanayi Site Başkanı ve önceki dönem Başakşehir İlçe Başkanı Kazım Özeren ve Mustafa Erdemir, Önceki Dönem Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan ve diğer misafirler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.