Pandemi bitti temizlik başladı

Pandemi bitti temizlik başladı
Kadıköy Belediyesi yaşa bağlı sağlık sorunları yaşayan, engelli, fiziksel ya da psikolojik güçsüzlük nedeniyle evlerinin temizliğini yapmakta zorluk çeken Kadıköylülere evde temizlik hizmeti vermeye yeniden başladı

Kadıköy Belediyesi “Evde Temizlik” hizmetini yeniden başlattı. Pandemi nedeniyle iki yıldır ara verdiği evde temizlik hizmetine yeniden başlayan Kadıköy Belediyesi, 65 yaş üstü, engelli, fiziksel ya da psikolojik güçsüzlük yaşayan Kadıköylülere ücretsiz evde temizlik hizmeti vermeye devam ediyor. Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü’ne yapılan başvuruların incelenmesi ile birlikte ekipler, önceden randevu alınan evlere gidip tüm temizliğini yapıyor; camlar siliniyor, mutfak-banyo yıkanıyor, yerler koltuklar temizleniyor, ortalık toparlanıp çöpler atılıyor. Tüm malzemelerini de belediye görevlileri getiriyor, gün içinde evi temizliyor.


Çok değerli bir hizmet

22 yıldır Hasanpaşa’daki evinde yaşayan 85 yaşındaki Leyla Güler, Kadıköy Belediyesi’nin “Evde Temizlik” hizmetinden faydalanan vatandaşlardan biri. Evinin tüm temizliği yapılan, camları ve kapıları silinen, çöpleri atılan Güler, temizlik sonrası duygularını şöyle ifade ediyor:  “Bizim gibi yalnız yaşayan ve kendi işini yapmakta zorlanan insanlar için çok değerli bir hizmet. Temizliğimi yapacak gücüm artık yok. Yeğenlerim Kadıköy Belediyesi’ni aramış ve onlarda gelip temizliğimi yapıyor. Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.