Perlatör nedir, nasıl kullanılır? En ucuz perlatör nereden alınır

Perlatör nedir, nasıl kullanılır? En ucuz perlatör nereden alınır
İSKİ, kentte yaşanan kuraklığa karşı tüketimi yüksek abonelerden başlayarak musluklara su aparatı takılacağını duyurmasının ardından 'perlatör' adı verilen aparatın ne olduğuna dair araştırmalar başladı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, barajlardaki doluluk oranı, dün itibarıyla yüzde 35,94 "e kadar düştü.

Söz konusu veri, son 9 yılın aynı dönemine göre en düşük oran olarak kayıtlara geçti.

Sık sık tasarruf yapılması gerektiğine dair uyarılarda bulunan yetkililer ise soruna çözüm ararken kuraklığa karşı su tasarrufu için yeni önlem geliştirildi.

İSKİ yakında "perlatör" adı verilen musluk aparatlarının dağıtımına başlayacağını duyurdu. Bunun üzerine sorgulamalarda perlatör adı verilen musluk aparatının ne olduğu ve nasıl kullanılacağına yönelik araştırmalar yer buldu. Peki perlatör nedir, nasıl kullanılır? En ucuz perlatör nereden alınır?

Perlatör nedir?

Perlatör, musluktan gelen suyun yoğunluğunu ayarlayabilmek için çıkan suyu havayla temas ettiren musluğun ucuna takılan bir aparattır. Su akışına hava katarak suyu damlacıklar haline çevirir. Suyu daha homojen hale getirip yeniden bir akıntı olarak musluktan akmasını sağlar. Perlatör su verimliliğini artırır aynı zamanda su tasarrufu da sağlar.

Yeni tip musluklar genellikle takılı olarak gelir ancak perlatör sonradan musluklara takılabilecek bir aparattır.

Perlatör nasıl kullanılır?

Perlatörler musluğun ucundaki borunun boyutunda bir giriş yuvarlağına sahiptir. Eğer musluğun en dış katmanında farklı bir perlatör yoksa takmak istediğiniz aparatı doğrudan takabilirsiniz. Ancak genellikle perlatör olmasa da muslukların ucunda farklı bir alet bulunabilir. Perlatörünüzü takmak için önce onu çıkarıp musluğunuzu aparatsız hale getirmeniz gerekir. Bunun için çevirmeniz yeterli olmazsa ingiliz anahtarı kullanabilirsiniz.

Musluğunuzun ucunda bir şey olmadığından emin olduğunuzda perlatörünüzü çevirerek takabilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.