Personele arşiv eğitimi

Personele arşiv eğitimi
Esenyurt Belediyesi, personellere yönelik “Arşivcilik Eğitimi” düzenledi. Eğitimi Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığında görevli Arşiv Uzmanı Hakan Dedeoğlu verdi

Esenyurt Belediyesi, personellere yönelik “Arşivcilik Eğitimi” düzenledi. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığında görevli, Kurumlarla İlişkiler ve Belge Yönetimi Şube Müdürü Hakan Dedeoğlu, bilgilendirici bir eğitim verdi. Esenyurt Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen eğitim bir belgenin üretimi, arşivlenmesi ve imhasına kadar olan sürecin anlatılmasının ardından soru ve cevaplarla devam etti. Personellere verdiği eğitimin yanı sıra Esenyurt Belediyesi’nin son üç yılda geliştirdiği arşiv çalışmalarını değerlendiren Hakan Dedeoğlu, “Esenyurt Belediyesi'ni, hafızasının güçlendirilmesi konusundaki çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Burada incelemelerimizi yaptık, güzel çalışmalar var. Bu çalışmaların daha da ileriye taşınması konusunda biz de bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz” dedi.


Daha kolay olacak

Esenyurt Belediyesi tarafından bir yıl önce hayata geçirilen E-Ekspertiz sistemi hakkında da konuşan Dedeoğlu, “Elektronik ortam tabii ki hızlı, şeffaf ve çalışanların verdiği hizmetten yararlananların nihai amaçta işlerini kolaylaştırmak için bir tasarım. Dolayısıyla biz de teknolojiyi olabildiğince faydalı bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz ama bunu kullanırken kültürümüzün de vermiş olduğu yapıyla bağdaştırarak kurmak gerekiyor. İkisini birbirine sindirerek yaparsak bu iş daha kolay olmuş olacak. Esenyurt gibi büyük bir belediyenin bu alanda adımlar atması önemli. Amacımız, bu sistemi hep birlikte bir adım daha öne taşımak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.