Plajlarda sıkı temizlik var

Plajlarda sıkı temizlik var
İBB,kıyı ve plajlardaki kirliliğe anında müdahale ediyor. İstanbulluların kesintisiz deniz keyfi sürmesini sağlıyor. Geçen hafta da, yoğun yağışların ardından, başta Kısırkaya olmak üzere kent genelindeki kıyı ve plajlarda kapsamlı bir temizlik çalışması yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kent genelindeki sahillerde oluşan kirliliğe vakit kaybetmeden müdahale ediyor. Kirliliğin kamera sistemi üzerinden saptanmasının hemen ardından İSTAÇ ekipleri, kıyıve plajlarda temizlik çalışmalarına başlıyor. Böylece İstanbulluların deniz keyfinin kesintisiz sürmesini sağlıyor. Geçen hafta da yoğun yağışın kirlettiği kıyı ve plajlarda kapsamlı bir temizlik yapıldı. Öncelikle kirliliğin en yoğun olduğu Kısırkaya Plajı’na müdahale edildi. Toplam 25 personelden oluşan 3 ekip,üç gün boyunca plajı İstanbulluların kullanımına uygun hale getirdi. Çalışmalarda, bir kepçenin yanı sıra 3 kamyon da görev yaptı. Uzunluğu 1,25 kilometre ve alanı 77 bin metrekareyi aşan plajdan toplam 3 bin 290 poşette 63 ton atık toplandı. Atıkların çoğunluğu inşaat yıkıntı atıkları ve tuğlaydı. Ayrıca ekipler; strafor kutu, kalas, tahta, köpük, plastik, çuval parçaları ve evsel atıkları da plajdan temizledi.

Birçok kıyı temizlendi
İBB ekipleri,Kısırkaya Plajı’nın yanı sıra Avrupa ve Asya yakasındaki diğer kıyı ve plajlarda da yoğun bir çalışma yürüttü. İki günde 35 ekip ve 163 personel ile 2 bin 568 poşette 18 ton atık toplandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.