Ramazan Bayramı'nda planlar değişebilir! Türkiye o havanın etkisi altına girecek

Ramazan Bayramı'nda planlar değişebilir! Türkiye o havanın etkisi altına girecek
Ramazan Bayramı'na birkaç gün kala meteoroloji uzmanlarından tüm yurt geneli için önemli uyarılar geldi. Buna göre bayramda gezmeye gidecekler planlarını havaya göre yapmalı!

Son günlerde oldukça sıcak günleri geçirdiğimiz ve tüm yurt genelinde Afrika tozu ile birlikte bunaltan sıcaklıkları görmemizin ardından hava bir anda 10 derece birden düşerek mevsim normallerine dönmüştü.

Ramazan Bayramı'na sadece birkaç gün kala milyonlarca vatandaş tatile çıkmayı ve gezmenin hayalini kurarken meteoroloji uzmanlarından oldukça önemli uyarılar geldi. Buna göre tüm Türkiye bayramda olumsuz hava koşularının etkisi altına girebilir.

Ramazan Bayramı'nda yağmur yağabilir!

Meteoroloji ile ilgili son dakika açıklamalarıyla bilinen Hava Forum sitesinde uzmanlar, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımda "Bayramda yurdun %60'ı yağmur görebilir. Tatilde yağmur piyangosu nereleri vuracak henüz tam belli değil. Bir yağış durumu var sürekli bölge değiştiriyor, gelişmeleri takip ediyoruz." dedi.

Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak?

O paylaşımın ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanan 05-11 Nisan 2024 tarihleri için yayımlanan hava durumu verilerine göre tüm Türkiye'de yağmur yağışlarının etkili olacağına dikkat çekildi.

Buna göre tatil planları yapanların hava durumunu dikkate alarak dışarıya çıkması ya da planlarını yönlendirmeleri tavsiye edilirken İstanbul'da 07 Nisan 2024 Pazar günü Marmara Bölgesi'nin tamamında yağmurlu havanın etkili olacağı belirtildi.

havavava.jpg

Türkiye genelinde 09-11 Nisan 2024 tarihlerinde Ramazan Bayramı'nın arife, birinci ve ikinci günlerinde Akdeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz'in iç kısımları ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin tamamen yağmurlu geçmesi tahmin ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.