Recep Erol: Hasan Akgün talebe muamelesi yapıyor

Recep Erol: Hasan Akgün talebe muamelesi yapıyor
2024 yerel seçimlerinde Büyükçekmece'den AK Parti Belediye Başkan adayı olması muhtemel isimler arasında yer alan Recep Erol hem ilçe ve İstanbul gündemine açıklamalarda bulundu. Damga'ya konuşan Erol, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek, “Ben kendisini beğenmiyorum. İstanbul halkı da onu seçtiği için bin pişman oldu. Şu ana kadar Büyükçekmece'ye de bir hizmetini görmedik” dedi

2 yıl sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AK Parti'nin Büyükçekmece'deki muhtemel belediye başkan adayları arasında yer alan eski AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Recep Erol, Büyükçekmece ve İstanbul gündemine ilişkin Damga'ya önemli değerlendirmelerde bulundu. Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin son oturumunda AK Partililerin Meclis'i terk etmesine ve Belediye Başkanı Akgün'ün tavırlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erol, “Belediye Başkanı Hasan Akgün maalesef meclis üyelerine talebe gibi davranıyor” derken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da İstanbul için hayal kırıklığı olduğunu söyledi. 


Büyükçekmece Belediyesi'nin son Meclis toplantısında AK Partili Meclis üyelerinin oturumu terk ettiğini gördük. Siz bu tavrı ve Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün yaşananlar karşısındaki 'kapı orada' şeklindeki cevabını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Meclis'i niye terk ettiler ben bilmiyorum. Grup başkanvekili bilir, meclis üyeleri bilir. Ama şunu söyleyeyim Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün tavrı da meclis üyelerinin tavrı da doğru değil. Belediye Başkanı Hasan Akgün, maalesef meclis üyelerine talebe muamelesi yapıyor. Büyükçekmece çarşıya çıkın orada iki kişiden biri ya AK Parti'ye ya CHP'ye oy vermiştir. Dolayısıyla hem AK Parti'deki arkadaşlarımızın hem de CHP'nin Büyükçekmece'ye hizmet etmesi gerekiyor. Gerginlikten uzak bir şekilde “Büyükçekmece için ne yapabiliriz” diye düşünmeleri lazım. Bu gerilim noktasında ne yapılması gerektiğini de ben orada olsaydım söylerdim ama ben orada olmadığım için söyleyemiyorum. Herkesin bir yoğurt yiyişi var demek ki bu arkadaşlar da böyle yiyor. 


Ortaya çıkan bu manzara bir Büyükçekmece sakini olarak sizi rahatsız ediyor mu?

Facebook'ta vs kaç kişi izliyor olup bitenleri bilmiyorum ama ben izliyorum. Tabi ki üzülüyorum. Ben vatandaş olarak isterim ki Büyükçekmece daha güzel yerde olsun. Esnaf daha güzel iş yapsın, emekli daha güzel hayat sürsün, çarşıdaki yapılanmayla beraber sahiliyle beraber Büyükçekmece'nin yaşanır bir kent olmasını istiyorum.

AK Parti'nin Büyükçekmece'de muhalefet olduğunu düşünürsek, gösterdikleri çıkışı nasıl değerlendirirsiniz?

Muhafeletin görevi nedir? Yapılan yanlışları tespit etmek, yanlışları uygun ortamda ilgili kişilere söylemek ve doğrusunun nasıl yapılacağını göstermektir. Muhalefetin görevi budur. Ha sonuçta iktidar uygular, uygulamaz. Orada yetkili belediye başkanı. Ama biz mücadelemizi yaparız. 

Çarşıdaki vergi dairesi binası yıkılmıştı, bunun akıbeti ne olacak? Büyükçekmece çarşıdaki esnaf da vatandaşlar da bu sorunun cevabını arıyor...

Çarşının vergi dairesine ihtiyacı var, esnafın ihtiyacı var, mali müşavirlerin ihtiyacı var. Vergi dairesinde çalışanların da o binaya ihtiyacı var. Yer var mı çarşı merkezinde var. AK Parti iktidar AK Parti yani gelebilir. Milletvekilimiz Tülay Kaynarca geçmişte 'vergi dairesi buraya gelecek' demişti, e hani geldi mi? Gelmedi. Yani biz de bu noktada gelmesini bekliyoruz. Biz bu konuda imzada topladık, dilekçelerimizi de ilettik. Geçmişte olacak dediler olmadı ama umarım şimdi olur.

Seçim yaklaşırken AK Parti'nin elinde böyle bir kozda var. Vergi dairesi binasının yeniden yapılması noktasında aktif rol oynayabilir. Ne düşünüyorsunuz?

Kesinlikle öyle. Vergi dairesinin yokluğu herkesi mağdur ediyor. En çok da esnafı mağdur ediyor. Büyükçekmece'nin İSKİ'sine bakıyorsunuz Beylikdüzü'nde. Yetkili Türk Telekom'una bakıyorsunuz Beylikdüzü'nde. E şimdi vergi dairesi de Tepecik'te. Bu olacak iş değil. Adliyemiz de iki üç parçaya bölünmüş bir halde. Yakın olması daha düzenli hizmet vermesi lazım. Bu yüzden esnafımız, vatandaşımız sıkıntıda. Burada ama yerel idareden ziyade konu dediğiniz gibi bizde. Sorunu bizim çözmemiz lazım. Mevcut belediye başkanından kimsenin vergi dairesi yapmasını beklemez. Bu konuda topu taca atamayız.

Peki üç yıl kadar bir zaman geçti, söz konusu bina niye yapılmadı? Acaba iktidar Büyükçekmece'yi cezalandırıyor mu?

Hükümet, Büyükçekmece'yi cezalandırıyor gibi bir söylem çok ciddi bir haksızlık olur. Daha önce İBB AK Parti'de iken de buraya bir sürü yatırım yapıldı, iktidarımız da yaptı. Merkezi hükümet niye Büyükçekmece'yi cezalandırsın? Rahmetli Kadir Topbaş zamanında Büyükçekmece'yi Trakya'ya bağlayan köprüler yaptık. Yani o tabir kesinlikle yanlış. Sadece biraz ilgilenmek, istemek ve konuya hakim olmak gerekiyor. Bir de ilgili kişilerin tabiri caizse kapısında yatmamız gerekiyor. 

 

BEN BÖYLE BİR BAŞKAN İSTEMİYORUM

Büyükçekmece Belediyesi, Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesi ve ilçedeki İBB çalışmalarının ardında “Çok şükür Büyükçekmece Büyükşehir gördü” şeklinde bir pankart asmıştı. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?

Bu soruyu pankartı açanlara soracaksınız. Yani benim verdiğim cevap onları bağlamaz, kendi adıma konuşurum. Ama yine de konuşayım. Biz Kadir Topbaş zamanında burada büyük hizmetler aldık. İmar konusunda. Büyükçekmece'nin kentsel dönüşüme girmesi konusunda. Kentsel dönüşümde mimar Kadir Topbaş'tı. O zamanlar büyük hizmet aldık. Şimdi sıfır hizmet var İBB'den. Deprem olurke, sel yaşanırken Bodrum'da gezen bir başkan var. İstanbul kara boğulmuşken balık yiyen bir başkan var. Ben böyle bir başkan istemiyorum, vatandaş da istemiyor.

Büyükçekmece'nin dışında Türkiye için konuşursak neler dersiniz?

Hayat şartları son zamanlarda zorlaştı. Dünya da zorda  Türkiye de zorda. Avrupa'ya bakarsanız bizdeki sıkıntıların çoğu onlarda var. İşte gazeteler yazıyor 3 milyon turist kışın Antalya'ya gelecek diye. Niye gelecek çünkü enerji sıkıntısı yaşıyorlar. Bize dönersek biz de bazı fiyatların daha ucuz olmasını istiyoruz. Ama bakın Türk halkının parasını verip alamayacağı hiçbir şey yok. Biz her şeye ulaşıp erişebiliyoruz. Ama bir Alman parasıyla bile doğalgaza ulaşamayacak hale geldi. Bu noktada dış politikaya bakarsanız Cumhurbaşkanımız bu anlamda önemli çalışmalar yapıyor. Muazzam bir diplomasi yürütüyor. Biz istediğimiz alacak durumdayız. Ama Fransa'da adam klimayı açtığı zaman ceza yiyor. Belçikalı elektriği çok kullansa papara yiyor. Biz de bu var mı? Yok. Yakında Karadeniz'deki doğalgaz da çıktığı zaman 2023'te inanıyorum ki Türkiye'nin enerji gibi bir sorunu da kalmayacak. Petrolle ilgili de Doğu Akdeniz'de gemilerimiz büyük bir enerji harcıyor. Askerlerimiz de orada gemilerimizi koruyor. Birileri bize Doğu Akdeniz'den çekilin diyor ama bunu diyen Yunanistan değil. Yunanistan piyon. Arkasındaki gücü Cumhurbaşkanımız görüyor. Yunanistan zaten bizimle boy ölçüsecek bir ülke değil. Ama birileri geçmişte olduğu gibi Yunanistan'ı öne atmanın peşinde.


 

CHP'LİLER BİRAZ FEYZ ALSIN!

Büyükçekmece'de çok uzun süren bir sahil çalışması var. O konuda neler söylersiniz?

O süreç çok uzadı. Büyükçekmece halkı 3 senedir sahilden yararlanamıyor. Halktan ziyade sahil esnafı da rahatsız. Ha bittiğinde güzel olacak mı olacak ama bu kadar geç bitmemeliydi. Yani biz 2 senede Çanakkale Köprüsü'nü yaptık bu arkadaşlar 3 yıldır bir sahili yapamıyor. Ben bunu söylerken diğer arkadaşlar yani CHP'lileri biraz feyz almaya davet ediyorum. Bizim buradaki muradımız o. Tabii ki marifette iltifata tabii. Orası bittiği zaman da biz kendilerine teşekkür etmeyi biliriz.

Türkiye'nin dış politikadaki tutumunu olumlu buluyorsunuz...

Elbette. Suriye meselesine bakın. Oradaki mağdur insanlara dünyada kapısını açan bir biz varız. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki kavgada da biz varız. Rusya-Ukrayna meselesi mesela. Avrupa'nın tahılı yok, hiçbir şeyi yoktu. Cumhurbaşkanımız araya girdi ve bu sorunu çözdü. Cumhurbaşkanımız her konuda muazzam işler yapıyor. Ha şunu da belirteyim ben sadece dış politkada değil iç politkada da cumhurbaşkanımızın politikalarını beğeniyorum. Daha ne yapacaklar? Milli Savunma sanayi mesela. Orada yüzde 70 oranında yerlileştik. Milli muharebe tankı Altay'ı yapıyoruz. SİHA'ları yapıyoruz. Bugüne kadar otomobilimiz olmamış şimdi TOGG diye bir otomobil yapıyoruz. Hangisini inkar edebilirler? Dünyada da barış konusunda Cumhurbaşkanımız hamle yapıyor. Sırbistan-Kosova ve Bosna arasında da gitti oraya hepsiyle görüştü, moderatörlük yaptı. Biz çünkü o topraklarda da izi olan bir devletiz. Bunu kimse unutamaz.  Sonuç itibariyle cumhurbaşkanımız müthiş bir çaba sarf ediyor.


 

BİRÇOK KİŞİYE İŞ VERDİ

Devlet hastanesi ve Akçansa'nın yan yana olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncesi için konuşayım. Oralar domates tarlası iken o fabrika buraya geldi birçok kişiye iş verdi. Binlerce kişi oradan emekli oldu. Bunu da göz önüne almamız lazım. İlk etapta baktığınız zaman Çimento Fabrikası ve hastane yan yana olmaz. Ama elbette o fabrika hep orada kalacak değil. Öz kaynaklarının çoğu bitmiş vaziyette. Geçmişte oraya daha uygun bir yer bulamadık, orada yapıldı. Ama orası şu an denetim altında. Zaten orası Avrupa standartlarının bile üzerinde işlem yapabilecek seviyede. Akçansa şu an Avrupa'daki çimento fabrikalarına kıyasla daha az kirletecek bir seviyede.

Yaklaşan bir seçim takvimi var. Onun için ne söylersiniz?

Az önce cumhurbaşkanımızın başarılarını anlattım. Yerelde de biraz AK Partili arkadaşlarımız çaba gösterir daha çok çalışırsa ben ne 2023 için ne 2024 için bir sıkıntı görmüyorum. 2023 seçimlerini ilk turda cumhurbaşkanımız yüzde 55 ile kazanır. Seçim ikinci tura bile kalmaz. Bu yerel seçime de yansır. Genel seçimi alan iktidar o rüzgarla yerel seçimi de alır. 

Şu an yerelde İstanbul'u nasıl buluyorsunuz?

İstanbul halkı çok pişman. Vatandaş Ekrem İmamoğlu'nu seçtiğine bin pişman oldu. Ben de kendisini hiç başarılı bulmuyorum. Ben Dünya Belediyeler Birliği'ne başkanlık etmiş Kadir Topbaş ağabey ile çalıştım. Yani ben Kadir ağabeye baktığım zaman her yere hizmet götüren bir insan görüyordum. Metrobüsünden tutun da içme suyu olmayan yerlere içme suyu getirmesi noktasındaki çalışmalara bakın her şey harika. Otoyolları var metroları var. Hepsinde Kadir Topbaş'ın imzası vardır. Şimdi onun yaptığı işlere Ekrem İmamoğlu'nun yetişme imkanı var mı yok? Ekrem İmamoğlu'nun zaten vizyonu yok. Ama Kadir Topbaş'da bu vizyon vardı. 



Bir de marina açıldı sahile. Oraya nasıl bakıyorsunuz?

Marinayı hiç gezmedim. İçine girmedim. Ama Büyükçekmece'nin marka değerini yükseltir. Biz geçmişte buna muhalefet ediyorduk ama yapılacağı yere ve ihale ediliş şekline muhalefet ediyorduk. Ama artık yapılmış bitmiş bu bir milli servettir. Yıktıracak halimiz yok. Yapılmış, bitmiş, güzel olmuş. Büyükçekmece'ye de katkısı olacaktır. 

Mimar Sinan Balıkçı Barınağı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Oradaki sahil çalışmasının bir kısmı bitti. Çok az bir iş kaldı. Orası da faaliyette ve bölgeye katkı sağlıyor. O da güzel bir iş.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Son olarak yaklaşan seçimler öncesi halkımıza seslenmek isterim. Ben halkımızın daha sağduyulu olduğunu düşünüyorum. Tabii ki ülkemizde sorunlar var ama bazen kendi evimizi idare ederken bile sorunlar yaşıyoruz. Yani ülkeyi yönetirken de tüm dünyayla iletişimde olmak, dünyada barışı tesis etmek, ilişkileri yönetmek de kolay değil. Çok az daha vatandaşlarımızdan sabır istiyorum. Şu an zaten kimsenin ulaşamayacağı bir şey yok. Başımızda Türk halkını hakkı ile temsil eden bir liderimiz var. Diklenmeden dik duran bir liderimiz var. Putin ile Biden ile Macron ile konuşan bir liderimiz var. Bölgedeki tüm sorunları bile birisi. Dünyada Erdoğan gibi üç dört lider kaldı. Merkel gitti. Putin ve Erdoğan gibi az sayıda büyük lider kaldı. Bugünlere Erdoğan ile geldik. IMF'ye borcumuzu bitirdik, belli bir standarda ulaştık. Çiftçi, esnaf ve emeklinin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında Cumhurbaşkanımız kadar aktif olan kimse olmadı. Halkla da iç içe birisi. Bu anlamda Erdoğan'la yola devam etmeliyiz.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.