Recep Hoca herkesi üzdü

Recep Hoca herkesi üzdü
Büyükçekmece'de herkes tarafından sevilen ve Recep Hoca olarak bilinen emekli öğretmen Recep Karamaz hayatını kaybetti. Karamaz'ın ardından çok sayıda taziye mesajı yayımlandı

Kepirtepe Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Recep Karamaz, hayatını kaybetti. Uzun yıllardan beri Büyükçekmece merkezde esnaflık yapan Karamaz, Büyükçekmece Merkez Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Karamaz'ın ceneza törenine CHP Milletvekili Ali Şeker de katıldı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, “İlçemizin önemli değerlerinden kıymetli büyüğümüz, Köy Enstitüsü mezunu bir ekolün son temsilcilerinden, emekli öğretmen merhum Recep Karamaz'ı son yolculuğuna uğurladık. Merhum Recep Hocama bir kez daha Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar dilerim” açıklamasını yaptı.


Öğretmeye devam etti

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise “Recep Hoca, emekli olduktan sonra da Atatürk ilkelerinin ve cumhuriyetin yılmaz bir savunucusu olarak Büyükçekmecelilere öğretmeye devam ediyordu. Onun Atatürk Caddesi’ndeki kırtasiye dükkanı hepimizin uğrak yerlerindendi. 2015 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilince yaptığım ilk teşekkür ziyaretlerden biri Recep Hoca’yaydı. O gün, seçim döneminde kendisini ziyarete gelen diğer partilerin yöneticilerine “sizlerde yerel aday gösterin, bakın CHP yaptı” diyerek beni örnek olarak gösterdiğini de anlatmıştı” dedi.


Dosttu, iyi insandı


Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert de “O hepimizin Recep Hoca’sıydı” diyerek, “Bayramlarda elinde bozuk paraları ile çocukları sevindirirdi. İşlettiği dükkan olan Nur Kırtasiye’ye gelen her müşterisine şeker uzatırdı. Büyükçekmece’ye gelen her siyasetçinin ona uğraması bir gelenek olmuştu. Köy Enstitüsü ruhunun yaşaması için mücadele edenlerdendi. Babacandı, öğretmendi. Dosttu. İyi insandı. Mekanın cennet olsun Recep Karamaz hocam” mesajını paylaştı.

HABER:

YAKUP TEZCAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.