Rögar kapaklarını bile söktüler

Rögar kapaklarını bile söktüler
Kentsel dönüşümle etap etap yıkılan Tozkoparan’ı hurdacılar istila etti.

Kentsel dönüşümle etap etap yıkılan Tozkoparan’ı hurdacılar istila etti. Yıkılan evlerdeki hurdalar için adeta Tozkoparan’ı talan eden hurdacılar, semtteki rögar kapaklarını da söktüler. Hurdacılarla ilgili belediyeye yapılan onlarca şikayete rağmen yıkımdan sonra mahalleye bir tane bile zabıtanın gelmediği iddia edildi.

Güngören Tozkoparan Mahallesi’nde başlayan kentsel dönüşüm çok sayıda sorunu da beraberinde getirdi. Plansız dönüşüm nedeniyle yıllardır Güngören Belediyesi’yle mahkemelik olan vatandaşların şimdi de hurdacılarla mücadele ediyor. Yıkımlardan sonra mahalle adeta hurdacıların istilasına uğruyor. İstanbul’un dört bir yanından Tozkoparan’a gelen hurdacılar, mahalle de para edebilecek ne varsa söküp götürüyor. İSKİ’nin mahallede ne kadar rögar kapağı varsa hurdacılar tarafından söküldü.

Herkes tehlikede
Güngören Belediyesi, günlerdir yapılan ihbara cevap vermeyince vatandaş da kendince önlem alarak tahtalarla rögarları kapattı. Neslihan Karaduman isimli semt sakini, açık kalan rögar çukuruna düşen bir yavru kedinin can çekişme anını sosyal medyadan paylaştı. Karaduman, “Burası deprem bölgesi değil. Burası kentsel dönüşümle yıkılan Tozkoparan. Burada her şeyi gasp ettiler. İnsanların yanında hayvanlar da mağdur. Rögar kapakları bile çalındı. Şu anda yavru kedi açık kalan rögardan içeri düştü. Çan çekişiyor. İtfaiyeye haber verdim. Güngören Belediyesi Tozkoparan Mahallesi’ne sahip çık” ifadelerini kullandı.

Çocukların hayatı tehlike altında
Güngören Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen ihbarlara rağmen mahalleye bir tane bile zabıta göndermediği iddia edildi. Kiralık ev bulamadığı için evlerinden çıkamayan yüzlerce vatandaş adeta hurdacılarla savaş halindeler. Tozkoparan Mahalle Sakinleri Platformu’ndan Ahmet Aydın,” Bizlere verilen sözler tutulmuyor. Kiracılara taşınma parası verilmedi. Onlarca ev sahibine kira yardımı yapılmadı. Burası etap etap yıkılıyor. Dolayısıyla burada hayat devam ediyor. Bir de yüksek kira nedeniyle bütçesine uygun ev bulamayanlar da dolayısıyla buradan çıkamadı. Şimdi o komşularımız çok zor durumda. Belediye bizi ortada bıraktı. Hurdacılarla savaş halindeler. Onlarca şikayet yaptık birine bile cevap vermediler. Rögar kapaklarını kendimiz tahtalarla kapattık. Bazıları hala açık. Yarın yağmur yağdığında çocuklarımızın hayatı tehlike altına olacak. Hiçbir önlem yok. Sokak canları da tehlike altında. Yavru kediler çukurlara düşüyor. Üç kuruş için hayatımız tehlike altında” diye konuştu.

2 bin adet kapak çalınıyor

Bahçelievler’de 2006 yılında kapağı bulunmayan rögardan kanalizasyona düşen bir çocuğun ölümü "rögar kapaklarının çalınması" olayını yeniden gündeme getirdi. Çıkarılması kolay olan rögar kapakları hurdacıların bir numaralı hedefi haline geliyor. İSKİ verilerine göre İstanbul’da yılda 2 binden fazla rögar kapağı çalınıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.