Ruhsat yok abonelik var!

Ruhsat yok abonelik var!
​​​​​​​Ataköy sakinlerinin tepkisine neden olan konut projesi alanında Albatros Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi’nin çalışmaları el altından devam ediyor.

Ataköy 1. Kısım 564 ada, 14 parselde yapılması planlanan inşaatla ilgili tartışmalar devam ederken, inşaat ruhsatının iptal edilmesinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na durumu aktaran Ataköylüler, şimdi de söz konusu alana su bağlantılarının yapıldığını belirterek “Ruhsat çekilmiş ise su aboneliği nasıl yapılıyor? Yoksa yeniden ruhsat mı verildi?” diye sordu.

Ataköy sakinlerinin tepkisine neden olan konut projesi alanında Albatros Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi’nin çalışmaları el altından devam ediyor. Bakırköy Belediyesi’nin “Koruma Kurulu’ndan yazı almam gerekirken ‘sehven’ bunu yapmadan ruhsat verdim” diyerek ruhsatı iptal etmesine karşılık, koruma kurulunun bölgede inceleme yaparak durumu değerlendireceği öğrenildi.


İmamoğlu'na anlattılar

Konuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da süreci anlatan Ataköylüler, şu anda derin bir sessizlik olduğunu ancak şirketin el altından çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Kurul kararı çıkmadan ruhsat alması söz konusu olmayan şirketin, inşaat yapmayı planladığı alanda görüntülediğimiz su hatlarının neye istinaden yapıldığı da akıllarda soru işareti bıraktı. Belediye Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğe göre, ruhsatı olmayan bir alana su aboneliği işlemi yapılamaz.

su-tesisati.jpeg


Oyun çok büyük

Son günlerde de 564 ada, 14 parsel etrafında bulunan binalardan bir savcının konut aldığı ve konut aldığı binaları riskli yapı kapsamında kentsel dönüşüme sokmak için mülk sahipleriyle görüşmek istediği iddia edildi. Rayiç bedeli 900 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında olan daireleri bir savcının nasıl alabildiği de merak konusu olurken, durumdan rahatsız olan bölge sakinleri, yapılmak istenen işlemin iyi niyetli olmadığını savundu. Çevre binalardan 2 tane daire aldığı söylenen savcının amacının belkide tüm bölgenin riskli alan ilan edilmesi için çalıştığını ve belki de Albatros Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi ile işbirliği içinde olabileceğini belirten bölge sakinleri, Ataköy üzerinde büyük oyunlar oynandığını, el altından yapılan işlemlerin de seçim sonrası gün yüzüne çıkacağını belirterek, ilgilileri uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.