Saadetdere metrobüs durağında engelli vatandaşa asansör ayıbı!

Saadetdere metrobüs durağında engelli vatandaşa asansör ayıbı!
Avcılar ile Beylikdüzü arasındaki duraklardan biri olan Esenyurt Saadetdere metrobüs durağındaki bir görüntü herkesi şoke etti. Engelli bir vatandaş asansöre binmek için beklerken yanından geçen kişiler kendisine öncelik tanımadı.

Milyonlarca engelli vatandaşın hayatını kolaylaştırmak adına atılan adımlara her gün bir yenisi eklenirken görüntülenen bu olay ise herkesi şaşırttı. Metrobüs duraklarına konulan asansörler engelliler hariç herkes tarafından kullanılıyor. Yürüme engelli bir kişi, akülü arabasıyla asansöre binmek istedi. Asansöre yönelen engelli vatandaş içerideki insanların asansörden inmemesi nedeniyle akülü aracıyla asansörden inmek zorunda kaldı. Asansördeki 'engelsiz' insanların yollarına hiçbir şey olmamış gibi devam etmesi görenlere pes dedirtti.

Özel kart tahsis edilmeli
İnsanların kendilerine öncelik tanımadığını belirten Onur Kaya," nsanlar müsaade etmiyorlar, doğru kullanmayı bilmiyorlar. Öncelikli olarak engellilere yer vermeleri gerekiyor. Ama vermiyorlar. Biz binmek istediğimizde garip garip bakıyorlar. Asansör kullanımıyla ilgili engellilere özel bir kart tahsis edilirse daha iyi olur diye düşünüyorum" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.