Sağlık çalışanları ayrıştırılamaz

Sağlık çalışanları ayrıştırılamaz
Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Tekin Akarken, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı ek ödeme genelgesiyle birlikte sağlık çalışanlarının ayrıştırıldığını söyledi. Damga'ya konuşan Akarken, “Büyük fedakarlıklarla çalışan bu insanları böyle bir para tartışması içine sokmak, ayrıştırmak büyük bir haksızlıktır” dedi

Koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan; “Korona Pandemisi Nedeniyle Ek Ödeme Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar” isimli genelde, SAHİM-SEN Başkanı Özlem Tekin Akarken tarafından tepkiyle karşılandı. Söz konusu genelgenin sağlık çalışanları içerisinde ayrıştırmaya neden olduğundan söz eden Akarken, “Sağlık kurumlarında çalışanlar tükenmiş ve psikolojik olarak yıpranmıştır.Her gün evine giderken acaba hastalık evime götürüyor muyum endişesi taşımaktadır. Ayrıca esnek mesai uygulaması da olmadığı için aynı birimde çalışan bir personelin koronavirüs olması ile diğer personellerinde risk altında olacağı endişesi yer almaktadır. Dolayısıyla böyle bir noktada personeller arasında ayrım gütmek doğru değildir” ifadelerini kullandı.


Özlük haklarını anımsattı

Sağlık urumlarında çalışan insanların özlük haklarının verilmesi gerektiğini de kaydeden Akarken, “Her birimde çalışanın iş gücüne emeğine ihtiyaç vardır bu süreçte kronik hastalığı olanların sürüntü triyaj filyasyon görevlendirilmeleri ile risk olasılığı artmaktadır. Sorunlar çığ gibi büyümektedir. Ayrıştırıldıkları bir ek ödeme değil sağlık kurumlarında çalışanlar olarak özlük haklarında düzenleme beklemektedirler.Öncelikle taban aylıklarında ve nöbet ücretlerinde iyileştirme, tek kalemde emekliliğe yansıtılan bir maaş ,eğitim öğretime göre bir ek gösterge düzenlemesi ,hukuksuzca alınan kazanılmış hak olan unvanların topluca bir düzenleme ile geri verilmesi, sağlıkta şiddete yaptırımlı cezaların gelmesini beklemektedirler” dedi.


Sağlıkçılar bir bütündür

Sağlık çalışanları arasında doktor-hemşire-sağlık memuru gibi ayrımların yapılmasını doğru bulmadığını da kaydeden Akarken, “Sağlık ordusu doktorundan hemşiresine, teknisyeninden teknikerine ,güvenlik görevlisinden temizlik görevlisine, hasta kabulden tıbbi sekretere, gassalından imamına kadar bir bütündür. Bu nedenle ayrıştırılmak istememektedirler” diye konuştu.


ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.