Şahin: Yusuf Tekin de mülakata girsin

Şahin: Yusuf Tekin de mülakata girsin
Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, TBMM'de öğretmen atamalarına ilişkin Bakan Tekin'in yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Gelecek-Saadet Partileri Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında eğitim sisteminin kritik bir sorununa dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 2023 yılında dile getirdiği 68 bin öğretmen ihtiyacına karşın, açıklanan 20 bin kontenjanın yetersizliğini vurguladı.

Şahin, Bakan Tekin'in 20 bin kontenjan için "ekonomik kriz nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı ile anlaşabildik" ifadelerini hatırlatarak, gençlere bu ekonomik sıkıntının faturasının kesilemeyeceğini belirtti. Ülkenin geleceği olan gençlerin hayallerini ve kariyerlerini göz ardı etmenin kabul edilemez olduğunu vurguladı ve iktidarı kontenjanları artırarak gençlerin geleceğine sahip çıkmaya çağırdı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi mülakatların kaldırılacağına dair verdiği sözü hatırlattı ve bu sözlerin seçim sonrası yerine getirilmediğini eleştirdi. Mülakat sisteminin adil olmadığını ve gençlerin geleceğini riske attığını belirtti.

Şahin, mülakatlara yapılan itirazları da dile getirerek, öznel değerlendirmelerin ve torpil iddialarının gençlerin haklarını gasp ettiğini ifade etti. Öğretmenlik mesleğini yapmayan yetkililerin de mülakata tabi tutulması gerektiğini savundu.

Son olarak, gençlerin haklı mücadelesinde yanlarında olduklarını ve eğitim sisteminin adaletli ve geleceklerini aydınlatacak şekilde düzenlenmesi için çalışacaklarını belirtti. Gelecek-Saadet Partileri olarak, öğretmen atamaları ve mülakat sürecinin gözden geçirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Toplantıyı, Gelecek-Saadet TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ da toplantı salonunda takip etti.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.