Salih Kaya: Öğretmenlerimiz ilham kaynağımızdır

Salih Kaya: Öğretmenlerimiz ilham kaynağımızdır
Halil Akkanat Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Salih Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte, “Öğretmenlerimiz beşikten, mezara değin hepimizin ilham kaynağıdır” dedi.

BARIŞ KIŞ- Esenyurt'ta bulunan Halil Akkanat Çok Programlı Anadolu Lisesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Okul Aile Birliği Başkanı Salih Kaya ve okul idarecileri öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerin çok kıymetli olduğunu belirten Kaya, “Kıymetli misafirler, bugün burada bizlere güzeli ve doğruyu öğreten, sözleri, tutumları ve eylemleriyle çocuklarımızın eğitiminde büyük emekleri olan kıymetli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlamak ve onlara olan saygımızı ifade etmek için toplanmış bulunmaktayız” diyerek konuşmasına başladı.

k.jpg

Dünyanın en kutsal mesleği

Öğretmenliğin yeryüzündeki en kutsal meslek olduğunu anlatan Kaya şu ifadeleri kullandı; “Dünyada zor ve değerli olan meslekler vardır. Bu mesleklerin başında öğretmenlik gelir çünkü insan yetiştirmek uzun süreli ve meşakkatli bir iştir. Eğitimin önemini bilmeden öğretmenlerimizin kıymetini anlamamız mümkün değildir. Beşikten mezara kadar süren eğitim ve öğretim hayatımızda hepimizin rol modeli ve ilham kaynağı elbetteki öğretmenlerimizdir. İnsan doğası gereği bilmek ister. Bu nedenle sürekli arayış içerisindedir. Bu arayış onu çzgür kılacak ve kendisini tanımasına vesile olacak bir süreçtir. İşte bu sürecin en değerli ve doğru rehberleri elbette ki öğretmenlerimizdir. Hz. Ali'nin bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum sözü özünde hakikate olan bağlılığı ve insanın özgürleşmesinin önemini anlatmaktadır çünkü insan bilgisi artıkça kendini tanır ve özgürlesir. Aksi durumda hiçbir güç insanoğlunu cehaletin kurbanı olmaktan alıkoyamaz. İşte böylesi kutsal bir görevi icra eden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar huzurunuzda hepsine saygı ve hürmetlerimi sunarım.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.