Samyeli psikodestek merkezi kuracak

Samyeli psikodestek merkezi kuracak
Esenyurt'ta hizmet veren Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir, “Depremzedeler için Mehterçeşme'de bulunan merkezimizde psikodestek kuracağız” ifadelerini kullandı 

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir, depremzedeler için dernek olarak harekete geçeceklerini söyledi. Afetten etkilenen vatandaşlar için psikodestek merkezi kuracaklarının altını çizen Demir, “Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği olarak tüm İstanbul'a hizmet eden bir kuruluşuz. Bu süreçte nakdi ve çeşitli yardımlar yapıyoruz. Ama en başta deprem bölgesindeki özel gereksinimli çocuklarımızı dikkate alıyoruz, travma geçirme ihtimalleri büyük. Bu sebeple Esenyurt Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak hem ailelere hem çocuklara Mehterçeşme'deki merkezimizde psikodestek merkezi kurmaya karar verdik. Buradaki amacımız öncelikle İstanbul üçüncü bölgede bir psikodestek merkezi kurabilmek. Burası birçok ilçeye yakın bir yer. Bu bölgeye gelen depremzedelerimize psikolojik anlamda destek olmayı hedefliyoruz. Buradaki amacımız sadece depremzedeler değil depremzedelerin yakınları, yakınlarını depremde kaybeden, zorluklarına maruz kalan kişilere de destek olabilmek. Bu vatandaşlarımıza Emniyet ile Nüfus Müdürlüğü ile Kaymakamlıkla beraber ulaşmaya çalışacağız, broşür bastırıp, bilgilendirme sağlayacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber bu projeyi koordine edeceğiz. Ama tabii şu an bölgeye kaç kişi gelecek bilmiyoruz. Ancak biz 2 bin kişiye hizmet verebilecek bir güce sahibiz. Bunu da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Protokol imzalanacak
Psikodestek merkezinin ayrıntıları hakkında da bilgi veren Demir, “Yine buraya gelen çocuklarımızın da eğitim noktasındaki kayıplarını gidereceğiz. Çocukların nereye gideceği, nerede eğitim alacağı noktasında gereken neyse yapacağız. Güzel bir çalışmanın ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Bu projeyi kağıda döktük. Amacımızı ne tür kitlelere nasıl hizmet edeceğimizi bir protokole döktük. Bu protokol imzalandıktan sonra projemiz vücut bulacak. Bütün resmi kurumlarla işbirliği içerisine gireceğiz. Talebe göre çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Bu projede 4 uzmanımızı görevlendireceğiz. Bölgeden buraya da vatandaşlarımızın gelmesi noktasında biz ulaştırmalarımızı sağlayacağız” diye konuştu.

Çocuklar için mücadele edeceğiz
Derneğin çocuklar için afetzedeler için büyük bir mücadele ortaya koyacağına dair söz de veren Demir, “Bizim inandığımız bir yol var, bir gayret var. Bu noktada kendimzie güvenerek çalışacağız. Çocuklarımız için gereken mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Çocuğuna iki paket bebek bezi alıp, bize getiren anneler geldi. Kendine çikolata alıp birin yardım bölgesine ulaştırmamız için bize getiren çocuklarımız oldu. Bunlar oldukça anlamlı şeyler. Ne kadar birlik, beraberlik içindeyiz böyle bir emsal dünyada yok. Biz asil bir milletiz. Güçlü bir milletiz” ifadelerini kullandı.

HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.