Şehitleri unutmadılar

Şehitleri unutmadılar
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde Çatalca’da anma programları düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler ilçede Gökçeali, Kaleiçi, Nakkaş, Örencik Mahalleri’nde bulunan şehitliklerde eş zamanlı düzenlenen törenlerle anıldı.

Gökçeali Mahallesi’nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde düzenlenen anma programı, İstanbul Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve ilçe protokolün, şehit ailelerinin ve gazilerin katılımlarıyla gerçekleşti. Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende protokol üyeleri tarafından şehitliğe karanfil bırakıldı. Ulu Camii Müezzin Kayyımı Cemalettin Başar tarafından okunan Kuran’ı-Kerim tilaveti ardından Çatalca İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi tarafından şehitler için dua okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı Kaleiçi Şehitliği’nin ziyareti ile devam etti. Şehitler ebedi istirahatgahlarına karanfiller bırakılarak dualarla anıldı.

Fotoğraf sergisi açıldı
15 Temmuz gününe ait fotoğrafların yer aldığı sergi Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde açıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’nin açılışı İstanbul Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve ilçe protokolü tarafından yapıldı. Sergide 15 Temmuz gecesi; demokrasimiz, bağımsızlığımız ve egemenliğimiz için darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak engelleyen kahraman milletimizin şanlı mücadelesinin fotoğrafları yer alıyor. Sergi, 16 -24 Temmuz 2020 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Demokrasi nöbeti tutuldu
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma törenleri kapsamında Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda İstanbul Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçe protokolü, şehit aileleri ve gazilerin katılımlarıyla Demokrasi Nöbeti tutuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda 15 Temmuz video ve fotoğrafları LED ekranda izlenime sunuldu. Vatan için gözlerini kırpmadan toprağa düşen şehitlerimiz Kur’an-ı Kerim Tilaveti, hatim ve dualarla anılırken tüm Türkiye’de saat 00.13 itibariyle okunan sala ilçe camilerinde ve Cumhuriyet Meydanında okundu. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, gaziler, şehit ve gazi yakınları, STK’lar, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin sabaha kadar tuttuğu demokrasi nöbeti sabah ezanının okunması ile son buldu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.