Şehitlerin anısına bağış kampanyası

Şehitlerin anısına bağış kampanyası
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm Türkiye’de kan bağışı organizasyonu düzenleyecek olan Kızılay, meydanlardaki kan bağışı çalışmasıyla “milli birlik” ruhuna dikkat çekecek.

Hain darbe girişiminin engellenmesinin ve yazılan kahramanlık destanının beşinci yılında Kızılay gönüllüleri, şehitleri yad etmek için etkinlikler gerçekleştirecek. Kızılay kan bağışı ekipleri şehirlerin meydanlarında kuracağı kan bağış alanlarında, şehitlerin anısına kan bağışlarını kabul edecek. Kızılay’ın şubeleri, üyeleri, profesyonel birimleri, gönüllüleri ve Kızılay gençliğiyle milletin yanında olduğunu belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin üzerinden beş yıl geçti. Vatanı korumak için can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkenin geleceğine kasteden saldırıların bir daha yaşanmaması için tüm Kızılaycılar olarak hep nöbette olacağız” ifadesinde bulundu.

Afetlere karşı eğiteceğiz


Afetlerin olumsuz etkilerini azaltmaya katkı sağlamak için de çalışıldığını anlatan Genel Başkan Kınık, “Milletin, beşeri veya doğal her türlü afete dayanıklılığını arttırmak için çalışıyoruz. Kızılay olarak, doğal afetlerde olduğu gibi beşeri afetlerden de en az zararla kurtulmanın en etkin yolunun “afet bilincinin” geliştirilmesi olduğunu savunuyoruz. Bunun için de 2030 hedeflerimiz arasında yer alan “Toplumsal Dayanıklılık” stratejimizin temelini afetlere karşı eğitim almış gençliğimizle sağlamlaştıracağız. Mukavemeti güçlü toplumların, gerek doğal gerekse beşeri afetlerin üstesinden daha kolay geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.