Selçuk Güneş: 11 milyon kişi mülteci statüsünde

Selçuk Güneş: 11 milyon kişi mülteci statüsünde
Esenyurt Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Selçuk Güneş basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’de mülteci sorununa ve Esenyurt İlçe sorunlarına değinen Güneş; Birleşmiş Milletler 2019 raporuna göre Covid-19 sürecinde bütün ülkelerin sınır geçişlerinin yasaklanmasına rağmen,  Türkiye'ye 11 milyon insanın sınırı geçerek girdiğini ve mülteci statüsünde olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında Marmaris'te yaşanan yangının bir an önce söndürülmesine ilişkin yetkililerden olaya el atmasını ve zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunarken, Pençe Kaplan Operasyonunda şehit düşenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletirken  Afganistan'da yaşanan depremi de unutmayan Güneş: Esenyurt Yeniden Refah Partisi Sosyal İşler Başkanlığının düzenlediği, Birleşmiş  Milletler raporuna ilişkin dünya genelinde 82 milyon mültecinin olduğunu ve mültecilere en çok sahip olan ülkelerin başında  Türkiye 'nin bulunduğunu, ikinci şurada ise Polonya ve peşi sıra Kolombiya, Pakistan,  Uganda, Almanya 'nın geldiğini belirtti. 


Sorun siyasi

Türkiye'nin 3,7 milyon ile dünyanın en büyük mülteci nüfusuna  sahip olan ülke olduğunu belirten Güneş; "Hastalık dahi mülteciliği önleyemedi. Bu sorunun temeli siyasidir ve Ak Parti bu sorunun parçasıdır  ve sorunun parçası olanlar çözümü  bulamadılar ifadelerini kullanıp Davutoğlu'nun Şam'da Cuma namazı  kılacağız açıklamasını hatırlattı.


Esenyurt zirvede

Türkiye 'de mülteciler iş dünyasında  sanayi sektöründe  ara eleman olarak  çalıştığını, ara eleman sayısında ise 37185 kişinin çalışma izni bulunduğunu  ve bunların çoğunluğunun Suriyelilerden oluştuğunu söyleyen Güneş; 2019 'da yeni doğan Suriyeli sayısının dört yüz elli yedi bin , İstanbul'daki Suriyeli sayısının 542602, üniversite okuyan sayısının 48992, anaokulu okuyan sayısının 35707, ilkokul okuyan sayısının 442807, ortaokul okuyan sayısının 348608 olduğunu belirtti. 

Kamuoyunda gündeme gelen mülteci olaylarına dikkat çeken Güneş, "Esenyurt ne yazık ki yaşanan  bu olayların başında geliyor" dedi.




VATANDAŞLIK PARAYLA SATILIYOR 

" Seçim döneminde mültecilerin ellerine bir şeyler tutuşturulup seçim sahasına çıkması olası görülüyor. Türk vatandaşı olanların da hükumete oy vereceği açıkça ortada ve vatandaşlık parayla satılıyor. Dün kavga ettikleri prensle masaya oturuluyorsa, Suriyelilerin de gitmesi için Esat'la ülkenin çıkarları gereği oturulur konuşulabilir. Kendi ülkemizde birçoğumuz kendimizi ikinci sınıf vatandaş olarak hissediyoruz. Eskiden ara eleman olarak çalışan vatandaşlarımız dahi Türkiye dışında başka ülkede yaşamanın yollarını arıyor ve gitmek istiyor. Artık tek sorunun Suriyeli olmaktan çıktığı bir gerçekle karşı karşıyayız. Amerika'nın Afganistan'dan çekilmesi  sonrası kamyonlarla Afgan vatandaşın Akın ettiği gerçeğimiz var. Yeniden Refah Partisi'nin mülteci konusunda  tavrı nettir. Düşkün olana, yardıma ihtiyacı olana el uzatmak bizim ahlaki  vicdani sorumluluğumuzdur. Lakin bu mevzunun çözülmesi gerekmektedir ve bu sorunun Amerikan ajandasını koltuğa alıp Esat ile görüşmenin sonucu daha da vahim olmuştur" ifadelerini kullanırken  Esenyurt 'un doksanli yollarim çek senet mafyalarından sonra  şimdi Suriyeli mafyalar doğurduğunu dile getirdi.



TÜRKİYE  KAPTANINI KAYBETMİŞ  GEMİ

Dünya Sefalet Endeksi raporunda Türkiye 'nin 21. sırada olduğunu söyleyen Güneş; mülteci sorunun günden güne arttığını ve adeta kaptanını kaybetmiş bir gemi gibi sağa  sola sallandığını, ülkenin iyi yönetilmediğini alternatif yok diyenlere alternatifin kendileri olduğunu ve yeni yönetime çalışma paketleriyle  hazır olduklarını  ve Türkiye 'yi bu bataklıktan kurtaracaklarını belirtti. 

Türkiye iyi yönetilmediği gibi Esenyurt'ta iyi yönetilmiyor açıklamaısnda bulunan Güneş; "Sayın başkan Esenyurt dışında tüm dünyayı gezdi. Sayın Bozkurt Yeniden aday olacak mı bilmiyorum ama olursa herhalde tek söyleyeceği, borçlu bütçeyle aldım şu kadar iyileştirdim  olacaktır. Yapılan genel seçim de mevcut hükumetten ve yerel seçimde CHP'den bu halkın kurtulması gerekiyor. CHP gelse de pek çok şeyin değişmeyeceğini görüyoruz. İBB yıllık borçlanmasının üzerinde bir borçlanma yaşıyor. İstanbul 'un bütçesi  yeter diyen, arabaları Maltepe meydanına çeken bir Belediye Başkanıyken şimdi haddinden fazla israfa giren belediye başkanı oldu, diyen Güneş; " Umut Yeniden Refah  Partisi 'ndedir". Hem yerelde hem genelde çalışmaları yapacak kadrolarımız mevcuttur. Esenyurt 'ta ve İstanbul'da günden güne üye sayımız artmaktadır. Anketlerde de bunu görebiliyoruz artık. Saha çalışmasıyla İstanbul'da da iyi noktadayız, 94 yılında şu anki Cumhurbaşkanı ile İstanbul'u SP'den  nasıl aldıysak 2024 yılında da tarih tekerrür edecek ve İstanbul'u alacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.