Seminerler hizmet için

Seminerler hizmet için
Kartal Belediyesi; ilçe halkına en iyi hizmeti sunmak, hizmet kalitesini artırmak, verimli bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla belirli aralıklarla verdiği kurum içi eğitim seminerlerine devam ediyor

Kartal'da eğitimler kapsamında son olarak personele yönelik ‘Yerel Yönetimlerde Yeni Eğilimler’ semineri düzenlendi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda ve Doç. Dr. Uğur Sadioğlu’nun konuşmacılığında gerçekleşen seminerde, Türkiye’nin ve Avrupa ülkelerinin yerel yönetim sistemleri masaya yatırıldı. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen seminere, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Meclis Başkanvekili Özlem Bulut, Başkan Yardımcısı İmam Aydın, çok sayıda birim müdürü ve belediye personeli katıldı.


Yerel yönetimlerin önemi

Seminerde, Doç. Dr. Uğur Sadioğlu, Türkiye’nin ve Avrupa ülkelerinin yerel yönetim tarihlerini ve sistemlerini karşılaştırmalı olarak ele aldı. Demokrasi, özgürlük ve eşitlik kavramlarında yerel yönetimlerin rolünün önemine dikkat çeken Sadioğlu, Avrupa’da 2. Dünya Savaşı’ndan sonra demokrasinin yeniden inşasının belediyelerden ve yerel meclislerden kurulmasına dikkat çekti.
Seminerin devamında, katılımcılar ve konuşmacı Doç. Dr. Uğur Sadioğlu, yerel yönetim sistemleri hakkında fikir alışverişinde bulundu, katılımcılar merak ettikleri soruları Sadioğlu’na yöneltti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.