Senem Selimi: Sokak köpeklerinden elinizi çekin!

Senem Selimi: Sokak köpeklerinden elinizi çekin!
Maçka Demokrasi Parkı’nda yaşayan sokak köpeklerinin sistematik olarak toplatılmasına tepki gösteren hayvanseverler, nöbet tutmaya başladı. Basın açıklaması yapan bölge hayvanseverleri, İBB Veteriner İşleri ekiplerine seslenerek, “Şişli'nin sokak köpeklerinden elinizi çekin ve kayıp olan sokak köpeklerimizi geriye yaşam alanlarına getirin” dedi

HABER: SELVİ SARITAÇ - Şişli Maçka Demokrasi Parkı'nda yaşayan sokak köpeklerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veteriner İşleri ekipleri tarafından son günlerde sistematik olarak toplanmasına tepki gösteren Gönüllü Hayvanseverler, Maçka Demokrasi Parkı içinde gece gündüz dönüşümlü olarak nöbet tutmaya başladı.  Şişli Teşvikiye ve Harbiye Mahallesi Maçka bölgesi Gönüllüleri Sözcüsü Senem Selimi, özellikle Maçka Demokrasi Parkı içinde ve civarında yaşayan ve bakılan tüm sokak kedilerinin ve köpeklerinin beslenme, barınma, rutin sağlık kontrolleri ile ihtiyaç ve kaza halinde tedavilerinin Gönüllü Hayvanseverler ağı içinde takib edilip karşılandığını belirterek, ‘”Sokak kedilerimiz ve köpeklerimiz sahipsiz değildir” dedi.

Bu köpekler rehabilite oldu
Senem Selimi, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Şişli ilçemizin 25 mahallesi genelinde sokak köpeği sayımız sadece 250-260 civarında ve bunların tamamı kısırlaştırılmış olup, çoğunluğu da 7-8 yaş üzeri 'yaşlı' köpekler. Tamamı, yaşadıkları bölgeye ve insanlarla şehirde yaşamaya uyum sağlamış ve rehabilite olmuş durumdalar. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, sahipsiz sokak hayvanları, kediler ve köpekler, yaşadıkları bölgelerde 'yaşam alanlarında' barınacaklar, aslı astarı olmayan ihbarlar ile sebepsiz yere bulundukları yerden alınamayacaklar, başka bölgelere ve ormanlık alanlara bırakılamayacaklardır.”

Endişe içindeyiz
Köpeklerin akıbetiyle ilgili endişe içinde olduklarını anlatan Selimi, “Son günlerde yapılan 'çok havladı', 'kedilere saldırdı' gibi asılsız ve kötü amaçlı ihbarlar dikkate alınarak özellikle Maçka Demokrasi Parkı köpeklerimiz İBB tarafından toplanmaya başlanmıştır. Büdü isimli bir köpeğimizi, Gümüşdere Hayvan Barınağı kapısında içeri giriş işlemleri yapılırken bulduk. Önceki haftalarda ise yine BÜDÜ ihbarla Şişli Belediyesi Rehabilitasyon merkezine kaldırılarak 15 güne yakin müşahede altında tutulmuştu. Hali hazırda, 2 farklı sokak köpeğimiz de sırra kadem basmıştır ve akıbetinden endişe etmekteyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.