Serkan Yalım: Verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı

Serkan Yalım: Verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı
İYİ Parti Avcılar İlçe Başkanı Serkan Yalım, ilçenin 85 bin nüfusunu kapsayan Tahtakale Mahallesi’ne seçim döneminde imar sözü verildiğini ve sözün yerine getirilmediğini söyleyerek, "Yerel seçim döneminde imarınız hazır diye herkese söz verildi. Ama üzerinden iki yıl geçti. Hala oraya kimse bakmıyor. Dolayısıyla insanların artık siyasete inancı kalmadı” dedi

İYİ Parti Avcılar İlçe Başkanı Serkan Yalım, ilçedeki çalışmalarını ve parti vaatlerini Damga’ya anlattı. Yalım,  "Avcılar’daki çalışmalarımız ilk günkü heyecanla devam ediyor. Dört yıl emek verilmiş ve yüzde 85’i oluşmuş hali hazırda bir yönetimimiz var. Yönetim kadromuz Avcılar’a çok hâkim. Bütün mahallelerimizin demokratik yapısını ele aldık. Hangi mahallede kimler yaşıyor bunları bilmek bizim önceliğimizde. Avcılar bir deprem bölgesi olduğu için ciddi sıkıntılar yaşayan insanlarımız var. Avcılar’da yaşayan halkımız ister parti üyesi olsun ister olmasın hepsinin derdine hemhal olmaya çalışıyoruz. Avcılar Belediyesi ile de ittifak halindeyiz. Legal anlamda halkımızın sorunlarını çözme aşamasında iyi bir noktaya geldik diyebiliriz. Sayın Belediye Başkanı Turan Hançerli de her konuda bize destek oluyor" dedi.


Oturma lüksüzmüz yok

Avcılar’da her hafta on mahallede esnaf ziyareti yaptıklarını ve sıkıntıları dinlediklerini belirten Yalım, "Genel Başkanımız Türkiye’yi gezerken bizim burada oturma gibi bir lüksümüz yok. İlk kurulduğumuz yıldaki sıkıntıları aşmış bulunuyoruz. Bizi karalamak için FETÖ ile ilişkilendirdiler. Buda yetmedi nasıl bütün ilçelerde teşkilatlandığımızı sorguladılar. Ama biz çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını keserek bugünlere geldik. Türkiye’de yaşanan sorunlar ortada. Ülkemiz ciddi anlamda fakirlik yaşamaya başladı. Televizyonların çok ne söylediği önemli değil. Bunu dışardan bakarak da herkes görebilir. Bizde bu sorunları yakından görerek bilerekten iktidar olma yolunda tüm gayretimizle devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Siyasete güven kalmadı

Avcılar’daki imar sorununa değinen İYİ Parti İlçe Başkanı Yalım, "İmarla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Belediye başkanı, İBB ve meclis üyeleriyle imar çalışmaları ve halkın bu konuda rahat etmeleri üzerinde görüşmeler sağladık. Tahtakale Mahallesi 80-85 bin nüfusa yakın bir mahalle. Orada rezerve edilmiş alanlar var. Çoğu daire ve binalar eski. İnsanlara kentsel dönüşüm açısından hiçbir yenilik yapılmamış. Yerel seçim dönemlerinde 'imarınız hazır' diye herkese söz verildi. Ama üzerinden iki yıl geçti. Hala oraya kimse bakmıyor. Dolayısıyla insanların artık siyasete inancı kalmadı. Bizde siyasi parti olarak il başkanımızla mahalleye ziyaretimizi yaptık. Ne kadar dertli olduklarını gördük ve bunu TBMM’ye taşıdık. Şuan bizim oy devşirme gibi bir niyetimiz yok, zira bir seçim de ortada yok. Bende ilçe başkanı olarak gücümüzün yettiği kadar, eleştirileri de göz önüne alarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.


Tahtakale'ye yazık ediliyor

Konuşmasını, "Biz burada 40 yıllık bir mahalleden bahsediyoruz. Daha sonra kurulan mahallelere imar veriliyor ama oraya verilmiyor" diyen Yalım, "Kanal İstanbul çalışması da oradan geçecektir. Ben de siyasetçi olarak bu sıkıntıları gündeme getirmek zorundayım. Avcılar’ın en büyük sıkıntısı deprem bölgesi olması ve bazı bölgelere imar çalışması verilmemesidir. Bu konuda vatandaşın biraz akıllı olması gerekiyor. Birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Avcılar’da kentsel dönüşümle ilgili yapılan çalışmaların yüzde 45’i iptal edilmiştir. Gerekçesi de iki kişi yan yana gelip az bir bütçeyle müteahhitlik yapmak istediğini söylüyor. Sırf getirim bölgesi diye. Apartman sakinlerin bu durumda akıllı davranmalı. Bir avukat tutup süreci takip etmeliler. Vatandaşı şu konuda uyarıyorum, gelen müteahhit arkadaşlar eğer sizden peşin para istiyorsa onlarla çalışmayın" açıklamasında bulundu.


İKTİDARIN ALTERNATİFİ İYİ PARTİ'DİR

6 aylık bir parti iken Avcılar'da 28 bin oy aldıklarını dile getiren Serkan Yalım, "Çünkü bizi tanımıyorlardı. Şuan o savaşı aşmış durumdayız. Biz Türkiye’de yanlış giden bir sistemin hızlı bir şekilde değişmesi konusunda mutabık kalmış, tüzel kişilikleri farklı olan bir partiyiz. Yarın güçlenilmiş parlamenter sisteme geçtiğimiz zaman biz ittifak durumunda olduğumuz partilerle de rakip olacağız. Şuan önümüzde üç yıllık bir dönem var. Sayın Turan Hançerli ile sinerjimizin tutması belediye başkan adayı çıkarmayacağımız anlamına gelmiyor. İyi parti neden büyüyor sorusunu ise çıkıp sokakta vatandaşa sorabiliriz. Ak partiye en büyük alternatifin İYİ Parti olduğunu söyleyecek. MHP’den sıyrılmış bir parti olsak da her kesimden insanı kucaklıyoruz. Bizim sokağa çıkacak bir yüzümüz var. Bu yüzden de büyüyoruz. Ülkenin bu sistemden kurtulması için çok çalışmamız lazım. Çoluk çocuğumuzu unutup çok çok çalışmalıyız. Bu ülke düzelecektir" dedi.  ÖZEL HABER: BARIŞ KIŞ/ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.