Sesimizi duyuramıyoruz

Sesimizi duyuramıyoruz
Pendik Belediyesindeki eylemleri takip eden Kağıthane Belediyesinde çalışan işçiler de Pendik’te yaşanan sıkıntıların aynısını yaşadıklarını ve geçinemediklerini söyledi. İşçiler, “Dört duvar içinde gibiyiz, sesimizi duyuramıyoruz” dedi

Toplu iş sözleşmesi sürecinde olduklarını ve Pendik Belediyesinde olduğu gibi Hizmet-İş’in örgütlü olduğunu söyleyen bir Kağıthane Belediyesi işçisi, “İmzalanması gereken sözleşme belediye yönetiminin önceden sözlü anlaşmada mutabık olduğu bazı kalemleri daha da geriye çekmek istemesi üzerine imzalanamadı. Aylardır zam bekliyoruz ama belediye yönetimi muhtemelen ocaktaki asgari ücret zammını bekliyor. Yine o civarda bir zam yapıp bizi asgari ücrete çalıştıracaklar” dedi.


Pendik bize moral verdi

Bu durumun zam yapmak değil zam yapmış gibi görünmek olduğunu dile getiren işçi, “Pendik’te yaşananların aynısı Kağıthane Belediyesinde de yaşanıyor, şartlar da aynı, olan biten de aynı sendika da aynı. İş bırakmak, eylem yapmak istediğimizde çevik kuvvetle karşılaştık. Dört duvar içindeyiz, müthiş baskı var, sesimizi duyuramıyoruz. Pendik Belediyesindeki eylem bize moral verdi. En azından aynı şartlarda çalıştığımız yerlerden ses çıktığını görmüş olduk” diye konuştu.


Haklarımız gasbediliyor

Haklarının gasbedildiğini, hak ettikleri ücreti alamadıklarını söyleyen belediye işçisi, “Herkes 50-100 lira farkla asgari ücret sınırında ücret alıyor. Ne kıdem farklı var ne skala ne de başka bir şey. Geçinemiyoruz ama sesimizi de duyuramıyoruz. Sendika sendika değil, işçinin hakkını söküp alması gerekirken belediyeye şirin görünmenin derdinde. Eğer böyle eylemler artarsa bizim gibi işçiler de cesaret bulur. O zaman ne Hizmet-İş kalır ne de AKP” dedi.

HABER:

TAYLAN DAŞDÖĞEN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.