Sevan Nişanyan'dan skandal sözler: Hem Atatürk'ü hedef aldı hem de öğretmen cinayetini savundu

Sevan Nişanyan'dan skandal sözler: Hem Atatürk'ü hedef aldı hem de öğretmen cinayetini savundu
Sevan Nişanyan, İstanbul Eyüpsultan'da okuldan uzaklaştırılan Iraklı bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybettiği olayda "Bazı koşullarda öldürmek bir yöntem olabilir" dedi.

Eyüpsultan'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan, 2024 yılında disiplinsiz davranışları nedeniyle okuldan atılan Irak asıllı Y.K. tarafından katledilmişti. 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K. dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Okula silahla gelen Y.K. ifadesinde öldürme kastının olmadığını söyleyerek pişman olduğunu dile getirmişti. Öte yandan Y.K, disiplin cezalarından dolayı annesinin müdür İbrahim Oktugan'ın odasına gittiğini ve kendisinin de orada olduğunu, annesine Arapça bir şeyler söylemek istediği esnada müdürün "Burası Türkiye Cumhuriyeti benim okulumda kimse bu şekilde başka dil konuşamaz" diye karşı çıktığını iddia etmişti.

Okul müdürünün annesinin üzerine yürüdüğünü iddia eden Y.K, olaydan 5 ay sonra müdürün odasına giderek silahlı saldırı gerçekleştirdi ve müdürü öldürdü.

Yaşanan olay büyük yankı bulurken yazar Sevan Nişanyan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında skandal açıklamaya imza attı.

Iraklı öğrencinin müdürü katletmesini savunan ve öğretmenleri hedef alan Nişanyan, öldürmenin bir yöntem olabileceğini söyledi. Skandal açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa

Kemal Atatürk'ü de hedef alan Nişanyan'ın paylaşımı şöyle:

Genç bir insanın hayatını bilerek ve isteyerek kaydıran birinin orantılı şekilde cezalandırılması doğrudur. Bazı koşullarda öldürmek bir yöntem olabilir.

11 yıllık okul hayatımda belki 60 öğretmen tanıdım. En az yirmisi kompleksli, sadist, cahil, içten pazarlıklı puştlardı. Birini dahi imha etmeğe cesaretim yetmediği için hep kendimi suçlarım.
Öldürülen İbrahim Bey'i tanımam etmem. Ama arkasına aldığı posteri iyi tanıyorum.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.