Şiddete karşı deva olacağız

Şiddete karşı deva olacağız
DEVA Partisi Avcılar İlçe Teşkilatı'nın 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde düzenlediği toplantıya katılan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, “Kadınların toplumdaki yerini, değerini, önemini güçlendirmek için mücadele edeceğiz. Kadına şiddete karşı deva olacağız” dedi.

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde Avcılar DEVA Partisi İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği toplantıda kadına karşı şiddetle mücadele mesajları verildi. DEVA Partisi Avcılar İlçe Başkanı İskender Selçuk Akgül'ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol ve çok sayıda partili katıldı. Kadınların şiddete uğramaması adına DEVA Partisi'nin her türlü mücadeleyi göstereceğini anlatan Elif Esen, “Bugün kadınlar zulüm görüyorsa, güvenli bir şekilde sokaklarda dolaşamıyorsa, iş hayatında ikinci plana itiliyorsa, evde mağduriyet yaşıyorsa bizim buna razı gelmemiz asla mümkün değildir. DEVA Partisi, kadınların toplumdaki yerini, değerini ve önemini güçlendirmek için her türlü mücadeleyi gösterecektir, şiddete karşı DEVA olacaktır” diye konuştu.


Acılı anneye destek oldu

Avcılar'a ilk defa geldiğini de kaydeden Elif Esen, DEVA Partisi Avcılar İlçe Başkan Yardımcısı Yasemin Dallı'nın kızı Esra Yıldız'ın geçtiğimiz aylarda hunharca katledildiğini anımsatarak, “Bu acıya karşı bugün burada olup hem Yasemin hanıma metanet dilemek hem yanında olmak hem de böyle anlamlı bir günde kadın dayanışmasını güçlendirmek istedim” dedi.


Kadınların mutfağında savaş var

Kadınların çok zor şartlar altında yaşadığını anlatan Esen, “Bugün şiddetin birçok hali var. Şiddetin ekonomik, dijital pekçok çeşidi var ama fiziksel şiddeti maalesef bu zamanda sonuna kadar hissediyoruz. Her şehrimizden bu yönde acı haberler alıyoruz. Türkiye maalesef bu şiddetlerin yol açtığı ölümlerle kanıyor. Diğer yandan ekonomik şiddet gören kadınlar var. Kadınlar markete gidemiyor. Maddi sıkıntı çekiyor. Bıçak kemiğe dayanmış durumda. Hani diyorlar ya ekonomik kurtuluş savaşı. Aslında o kurtuluş savaşı kadının mutfağında yaşanıyor. Bakıyorsunuz bir iktidar partisi milletvekili çıkıp; 'Napalım canım. 2 kilo et yiyorsak, yarım kilo yeriz' diyor. Halk niye bu cefayı çeksin? Siz saraylarda yaşarken, lüks içinde yaşarken vatandaş niye yarım kilo et almak zorunda kalsın? Önce siz kendiniz itibardan tasarrun edin” şeklinde konuştu. 


Sokakta gezmeye korkuyoruz

Kadınların sokakta gezmeye korktuğunu anlatan Esen, “Kadınlar diğer yandan en başta dediğimiz gibi fiziksel şiddetle karşı karşıya. Sokağa çıkıyorsunuz hiç tanımadığınız bir adam gelip sizi samuray kılıcıyla öldürüyor. Eline bıçak alıp size bıçak çekiyor. Gittiğiniz bir yerde peşinize takılıyor. Allah aşkına böyle bir güven ortamı olabilir mi? Sokakta gezmeye korkar hale geldik. Ama geldiğimiz bu kötücül noktayı DEVA Partisi olarak değiştireceğiz, değiştireceğiz, değiştireceğiz. Bugün biz kadınlar alarm halindeyiz. Canımız tehlike altında, güvende değil. Ülkemiz dahi tehlike altında. Şimdi biz alarm halindeyiz. Siyasette mücadele ediyoruz. Geleceğimiz için güvenli ortamı sağlayabilmek için hepimiz bu yola başkoymalıyız” dedi.

ANIL BODUÇ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.