Şiddete karşıyız!

Şiddete karşıyız!
Yapı Denetim Kuruluşları Birliği İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Fikret Şahin, Ankara Mamak’ta yeni başlamış bir binada müteahhidin imara aykırı uygulamasına karşı çıktığı için müteahhit ve beraberindeki adamlar tarafından İnşaat Mühendisi Emin Kulakoğlu'nun saldırıya uğradığını anımsattı. Şahin, “Bu alçakça saldırıyı kınıyoruz. Şiddete her zaman her yerde karşıyız” dedi

Yaşanan olaya ilişkin Damga'ya bilgi veren Şahin, “Vahim hadise şöyle gelişmiştir; Ankara Mamak’ta yeni başlamış bir binada, temel bitişik bir istinadı yapmadan müteahhit temel betonunu atmak ister ancak, denetçi Şube Başkanımız bunun doğru bir davranış olmadığını konuyu Belediye’ye ileteceğini söyler zira bir önceki gün Belediye zorunlu olarak temel kontrolü yapmıştır. Ve durumu belediye ile paylaşır. Bunun üzerine Müteahhit Şube Başkanımızı arayarak “ yarın gelin nasıl yapacağımızı bize anlatın” der. Ertesi gün, Şube Başkanımızla beraber inşaat mühendisi denetçi ve iş takipçisi ile birlikte inşaata giderler. Şube Başkanımız ve beraberinde giden denetçi ve çalışan oturup çözümü konuma niyetinde iken, müteahhittin işareti ile Şube Başkanımız ve beraberindekiler hiç tanımadıkları kişilerin küfür, tekme-tokat saldırısına maruz kalmışlardır. Kaçmaya çalışmış olmalarına karşın darplardan kurtulamamışlar canlarını zor kurtarmışlardır” dedi.


Yapı denetimi kamu hizmetidir

Yapı denetimin bir kamu hizmeti odluğunu anlatan Şahin, “Biz Yapı Denetim Kurumları olarak 4708 sayılı yasa gereği kamu adına yapıların sağlıklı ve güvenli olması için denetim görevi yapmaktayız. Bu hizmet kamu hizmeti ise biz denetçiler bu işi ifa ederken kamu görevlisi sıfatına sahibiz. Her önüne gelen müteahhit olabilir ancak, yapı denetim mühendisi olamaz. Bizler almış olduğumuz eğitim sonucu, bilgi ve tecrübemizi halkın sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşaması ve sağlıklı işyerlerine çalışması için hizmet sunmaktayız. Bu ve buna benzer saldırılar öncelikle kamu güvenliğine yapılmış bir saldırı olup, bu konuda öncelikle yapı denetçilerin can güvenliği yasal olarak teminat altına alınmak durumundadır. Şantiyelerde saldırıya muhatap olmak istemiyoruz” diye konuştu.


Canımızdan olmak istemiyoruz

Herkese çağrıda bulunan Şahin, “Yaşanan elim hadise ile ilgili olarak Genel Başkanımız Tekin Saraçoğlu'nu, Mamak Belediye Başkanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve İMO yetkilileri geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Mühendislere uygulanan şiddet hadiselerinin cezalandırılması için gerekli yasal başvurularımızı yapmış bulunmaktayız. Mesleğimize yapılan bu saldırının ve saldırıların devam etmemesi için kamu otoriteleri tarafından gerekli tedbirlerin ve yasal düzenlemelerin yapılacağını umuyor, halkın güvenli ve sağlıklı yapılardan mahrum kalmaması için meslek etiğimizden ödün vermeyeceğimizi kamuoyu nezdinde bir kez daha ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.