Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'dan kentsel dönüşüm çağrısı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'dan kentsel dönüşüm çağrısı
Silivri Belediyesi öncülüğünde SİYTAŞ ve Saral İnşaat işbirliği ile yapımına başlanan Varnalı Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi için temel atma töreni düzenlendi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Gelin metrekare hesabı yapmadan, para pul hesabı yapmadan, Silivri’de ki şu tabutlukları, tabut gibi duran evleri bir bir yenileyelim” mesajı verdi

Deprem sonrası riskli yapı olduğu gerekçesiyle Bakanlıkça yıkım kararı verilen ve yıkım işlemi Ocak ayında Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Varnalı Konutları’nda kentsel dönüşüm sevinci yaşandı. Silivri Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesine alınarak SİYTAŞ ve Saral İnşaat işbirliği ile yapımına başlanan konutlar için temel atma töreni düzenlendi. Yeni Mahalle’de 5 blok ve 122 daire olarak yapımına başlanan konutların ilk harç törenine Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Saral İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saral, Saral İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Saral, Varnalı Konutları sakinleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



Tüm hazırlıkları yaptık

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise konuşmasında kentsel dönüşüm vurgusu yaparak şunları söyledi: “Bugün Silivri’de çok küçük bir adım atılıyor gibi görünse de, kentsel dönüşüm noktasında çok önemli olacak, kaderini değiştirecek bir ufka doğru yelken açılıyor. Silivri Belediyesi olarak Hz. İbrahim’i yakacak ateşe, sönmeyeceğini bilmese de, su taşıyan karınca misali su taşımaya devam edeceğiz. Bu konuda bana her zaman güvenen, destek veren, bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere ülkemiz çok büyük deprem kuşaklarını içerisinde barındırıyor. Özellikle de Silivri’miz olası bir İstanbul depreminin merkez üssü olma noktasında muhtemel adaylardan birisi. En son 26 Eylül’de deprem yaşadık. Seçimden önce hiçbir siyasi depremle, kentsel dönüşümle ilgili bir şey konuşmadı, konuşmadık. Biz göreve geldiğimizde çok büyük bir yapı stokunun İzmit, Gölcük depreminden önce yapıldığını ve bu binaların muhtemel bir depremde ayakta kalamayacağını fark ettik. Silivri Belediyesi olarak çok kısa bir sürede şehri deprem ve tüm diğer afetlere dirençli kılacak Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesini hazırladık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettik. Onaylandı ve oradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaya gidecek” dedi.



Bir ilke imza attık

Silivri’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ve afet öncesi hazırlıklarla iliği bilgi veren Başkan Yılmaz, “Silivri’mizin çok büyük bir problemi bulunmaktaydı; Boğluca deresi. Bu derenin etrafında 153 hektarlık bir alanda sel felaketi nedeniyle yapı yasağı vardı. Bu alanda bulanan binaları ekonomik olarak yıkıp yeniden yapma imkânınız olsa bile yapı yasaklı alan olduğu için yapamıyordunuz. Bu yapı yasağını mecliste grubu bulunan bütün siyasi partilerimizle belediye meclisimizden ve İBB meclisinden geçirerek kaldırdık. Silivri Belediyesi olarak İstanbul’da bir ilke imza attık ve binasıyla, aracıyla, teknik donanımıyla eksiksiz bir şekilde Afet Koordinasyon Merkezi inşa ettik. Silivri Arama Kurtarma (SAK) ekibini kurduk” ifadelerine yer verdi.



18 ayda tamamlanacak

Olası bir afet durumunda can ve mal kayıplarının önüne geçmek için toplumsal duyarlılığa ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, Silivri’deki tabut hükmünde olan hasarlı ve riskli binaların el birliği ile yenilenmesi gerektiğini ifade ederek, “Durum ortadayken Silivri Belediyesine ve Silivri vatandaşlarına bir şey düşüyor. Metrekare, para pul hesabı yapmadan, yalnızca vatandaşımızın hayatını önceleyen bir hesapla, biz Silivri Belediyesi ve SİYTAŞ olarak buradan tek kuruş kar yapmadan, ama vatandaşımızın da yapacağımız kentsel dönüşüme, yenilenecek olan evlere katkı sunarak gelin Silivri’deki tabutlukları, tabut gibi duran evleri bir bir yenileyelim. Bugün ne yaptıysak yarın daha fazlasını yapalım. Hiçbir şey yapmadan oturmak bize göre değil. Müteahhitlere, vatandaşlarımıza, bu konuda da kapım sonuna kadar açık. Bugün temelini attığımız bu proje herkese örnek olur inşallah. Daha güzel bir ve daha mutlu bir Silivri’de esenliklerle yaşarız inşallah diyorum ve bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarıma, meclis üyelerimize, konut sakinlerimize, Saral ailesine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 18 ay gibi kısa bir sürede kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.


HAYAT RİSKİNİ DÜŞÜNMEMELİ

Başkan Yılmaz, yaptığı konuşmanın ardından projenin müteahhit firması Saral İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saral’ı sahneye davet ederek teşekkür etti. Mustafa Saral burada yaptığı konuşmada, “Biz bu işin reklamında değiliz. Sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz. İnsanlar evlerine girdiği zaman yaşayabildiği şeyleri düşünmesi lazım. Akşam ne yiyeceğini, sosyal donatı alanında ne yapacağını düşünecek. Hayat riskini düşünmemesi lazım. Biz Saral İnşaat üç kuşaktır bunun için varız. Saral ailesi olarak bize bu imkânı verdiğiniz için size sonsuz minnettarız. Yakın zamanda da anahtar tesliminde sizleri burada ağırlarız inşallah” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.