Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan: Kuşlara cezaevi istemiyoruz

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan: Kuşlara cezaevi istemiyoruz
Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Boşnakbahçe'de falezlere çekilen tellere yavru bir güvercinin sıkıştığını ve kuşun itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığını açıkladı. Korsan, “Burası kuşlar için yapılmış bir cezaevi. Biz kuşlara cezaevi istemiyoruz, böyle şeylerle karşılaşmak istemiyoruz” dedi

Silivri Boşnakbahçe'de falezlere takılan çelik tellere sık sık kuşlar hapsoluyordu. Geçtiğimiz gün de yavru bir güvercin tellere kapılarak, yaşam savaşı verdi. Olaya ilişkin açıklama yapan Korsan şu ifadeleri kullandı; “Silivri Boşnakbahçe' de falezlere çekilen çelik teller, yuvasından çıkmak isteyen bir güvercin yavrusunun ölümüne neden oluyordu. Çevre derneği üyesi arkadaşımız Avukat Hulusi Üstün bir güvercin yavrusunun tellere sıkıştığını ve etrafında çığlıklar atarak yavruyu kurtarmak için çırpınan kuşları görünce bizi aradı. Biz de Silivri Çevre Derneği olarak hemen Silivri İtfaiye ekiplerine haber verdik. Hızlı bir şekilde gelip müdahale ettiler ve yavru güvercin sıkıştığı tellerin arasından canlı olarak kurtarıldı. Silivri İtfaiyesi çalışanlarına duyarlılıkları nedeniyle çok teşekkür ederiz. "Doğal hayata ve canlarımıza" karşı aynı hassasiyeti tüm yöneticilerimizden bekliyoruz.
Bu üzücü olayların tekrar yaşanmaması için çelik ağların tümünün sökülerek kaldırılmasını, zamanla düşen falez parçalarının istinat duvarı ile önlenmesini istiyoruz. Silivri de bir cezaevi var, bir de kuşlara cezaevi istemiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.