Silivri'de mahalle sınırları yeniden belirlendi

Silivri'de mahalle sınırları yeniden belirlendi
Silivri Belediyesi 2021 yılı temmuz ayı meclis toplantısında alınan kararla ilçede bulunan bazı mahallelerin sınırlarının yeniden düzenlenmesine karar verildi

Silivri Belediyesi 2021 yılı Temmuz ayı meclis toplantısının 2. birleşiminin 1. oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis gündeminin 19. maddesinde yer alan ve mahalle sınırlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin İmar Komisyonu raporu belediye meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Mahalle sınırlarının düzenlenmesine yönelik karar İstanbul Valiliğinin onayının ardından resmiyet kazanmış olacak.

Rapor okundu

Meclis toplantısında, mahalle sınırlarının değiştirilmesine ilişkin İmar Komisyonu raporu, Komisyon Başkanı Celalettin Yazıcı tarafından okundu. Raporda şu ifadeler yer aldı:

“Plan-Proje Müdürlüğü tarafından, Meclis gündemine getirilen yazı ekinde bulunan halihazır ve cadde-sokak haritaları incelenmiştir. Kavaklı Mahallesi sınırı içerisinde kalan kuzeyinde D-110 Karayolu, doğusunda 3254.Sokak, batısında Cumhuriyet Mahallesi sınırı, güneyinde ise 3360. Sokak ile güneybatısında 3398. Sokak arasında kalan alanın Selimpaşa Mahalle sınırına dâhil edilmesi. Yeni Mahalle sınırları içerisinde kalan batıda Kavaklı Caddesinin Kırlangıç Dere ile kesiştiği yerden dere güzergâhın da güney yönünde ilerleyerek Selanik Caddesi ile kesişen eski Yeni Mahalle sınırının D-110 Karayoluna inen sınırını takip ederek güneyde D-110 Karayolu ile kesişen bölgenin Kavaklı Mahallesi sınırına dâhil edilmesi. Yeni Mahalle sınırının kuzeyde Tem Otoyolu, batıda Akören Caddesi, doğuda Tem Otoyolu ile mevcut sınırın bulunduğu bölge olarak düzenlenmesi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.