Silivri festivali bekliyor

Silivri festivali bekliyor
Silivri Belediyesi tarafından düzenlenecek 60. Yoğurt Festivali, 12 Ağustos 2022 Cuma günü saat 19.30’da yapılacak açılış korteji ile başlıyor

Silivri Belediyesi, geleneksel festivallerini yaşatmaya ve ilçenin ünlü lezzetlerini tüm Türkiye’ye tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda Silivri Belediyesinin düzenleyeceği 60. Yoğurt Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Festival­de; ödüllü turnuvalar, geleneksel yoğurt mayalama ve yoğurt yeme yarışması, balık tutma yarışması, karaoke yarışması, uçurtma şenliği, çocuk şenliği, çocuk sineması, baloncuk gösterisi, çeşitli sergiler ve yöresel halk oyunları gösterileri düzenlenecek. Yarışma ve turnuvalarda dereceye girenlere altın ve para ödülü verilecek. Festivalin sahne programlarında ise ünlü sanatçılar Haluk Levent, Zara ve Yıldız Tilbe en güzel şarkılarını Silivrililer için seslendirecek.

Açılış kortejiyle başlıyor
60. Yoğurt Festivali, 12 Ağustos 2022 Cuma günü saat 19.30’da belediye binası önünden hareket edecek olan renkli açılış korteji ile başlayacak. Toplamda 3 gün sürecek Yoğurt Festivali ile Silivrililer eğlenceye doyacak.

Herkes davetli
Yoğurt Festivali’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri’nin güzelliklerini ve ilçemizin eşsiz lezzetlerini tüm Türkiye’ye hatta dünyaya duyurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bununla birlikte örf, adet ve geleneklerimizin bizden sonraki nesillere aktarılmasının da çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Bunları gerçekleştirebilmemiz için geleneksel festivallerimizin önemi çok büyük. Bu çerçevede düzenleyeceğimiz 60. Yoğurt Festivali’mizi hemşehrilerimizle el ele, gönül gönüle büyük bir coşkuyla ve muhabbetle gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı 3 gün sürecek Yoğurt Festivali’mize davet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.