Silivri güreşecek!

Silivri güreşecek!
Silivri’nin 59. Yoğurt Festivali kapsamında 16'ıncısı düzenlenecek olan Kavaklı Yenice Mehmet Yağlı Güreşleri bilgilendirme toplantısı Silivri Belediyesi Kalepark Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Toplantının ev sahipliğini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaparken, toplantıda, Kavaklı'da 30 Ağostos'ta kol bağlayacak olan Kırkpınar Güreşi Başpehlivanı Ali Gürbüz, başpehlivanlardan Recep Kara, Şaban Yılmaz ve Sermet Bulut da yer aldı.

Yoğurt festivali kapsamında yapılacak

Silivri’de bu sene 59. kez yapılacak olan yoğurt festivali kapsamında son gününde yapılacak olan Kavaklı Yenice Mehmet Yağılı güreşleri için bir araya gelen Başpehlivanlar, Silivrili güreş severleri müsabakalara davet etti. Başpehlivanlıkta güreş yapmış 24 tane başpehlivan bu organizasyonda kol bağlayacak. Konuya ilişkin konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Yoğurt festevali kapsamında yapacağımız bu güreşlerimiz için bir araya geldik. Önemli bir gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramı olduğu gün bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu önemli günde yağlı güreşlere damga vuran güreşçilerle burada bir araya geldik. Silivri'de başlatılan bu güreş organizasyonunu da devam ettireceğiz. Kavaklı Yenice Mehmet Güreşlerini başlatan Kavakla eski Belediye Başkanı Merhum Hasan Geyiktepe’ye minnettarız ve bu geleneği en iyi organizasyonunu da yapacağız” dedi.

Başpehlivanlardan davet

30 Ağustos tarihinde yapılacak olan Kavaklı Yenice Mehmet Yağlı güreşleri organizasyonunda kol bağlayacak olan Kırkpınar’ın en son şampiyona Ali Gürbüz, Başpehlivanlardan Recep Kara, Şaban Yılmaz ve Sermet Bulut, Silivri'de yapılacak olan yağlı güreşlere, güreş severleri davet etti. Türkiye’deki yağlı güreşlere damgasını vuran başpehlivanlar, “Güreş dili ile çatırdı kopacak” diyerek birbirlerine de meydan okudu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.