Silivri için hizmet ediyoruz

Silivri için hizmet ediyoruz
Gündeme dair açıklamalar yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, pandemi süreci boyunca İBB yönetimiyle birlikte her zaman Silivri için hizmet ettiklerini belirterek, “Silivri’mizin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin programlanarak yapılması için elimizden gelen tüm gayreti gösterdiğimizi belirtmek isterim” dedi

Pandemi sürecine ve gündeme ilişkin açıklamalar yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB yönetimiyle birlikte Silivri için hizmete dair ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Esen, “İstanbul Büyükşehir Belediye’mize ilçemizde gerek muhtarlarımızdan gerek inanç gruplarından gerekse derneklerden ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan gelen talep ve veriler doğrultusunda ayrım yapılmaksızın 10.000 aileye erzak kolisi yardımı, 251 ailemize Sosyal Destek İstanbul Kart Yardımı, 198 ailemize nakdi yardım, 1478 aileye 1794 çocuğumuza Halk Süt yardımı yapıldı. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyemizin eli ile oluşturulan araç dezenfekte noktasında 1000’i aşkın taksi ve minibüsün düzenli olarak dezenfekte işlemini gerçekleştirdi” dedi.

İmamoğlu ile temas halindeyiz
Silivri'nin su ile ilgili yaşadığı problemlere ilişkin CHP'li milletvekilleri ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile temaslarını sürdürdüklerini de kaydeden Esen, “Pandemi sürecinin hemen öncesinde Ankara temaslarımız sırasında milletvekilimiz Zeynel Emre ile gerçekleştirdiğimiz çalışma neticesinde ilçemizde özellikle tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde sıkıntı olan su fiyat tarifesi ile ilgili 3 maddelik bir kanun teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduk. Hazırladığımız yasa teklifi şu anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeyi bekliyor. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdiğimiz bölge milletvekilinin de yerel siyaseti ve ana kent siyasetini bir kenara bırakarak partimiz tarafından gündeme alınmasını sağladığımız yasa teklifimizin takip etmesini bekliyoruz. Zira sayın vekilin asli unsuru yerel siyaset değil genel siyasettir. Bu noktada komisyona taşıdığımız teklifin tüm siyasi partilerin parlamento temsilcileri tarafından takip edilerek halkımızın bu sıkıntısını ivedilikle çözmeye çalışmalarını dileriz. İSKİ yetkililerimiz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde teklifimizin TBMM’den geçmesi ile tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın bu sıkıntısını kalıcı olarak çözmüş olacağız. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde tarihi bir zaferle vatandaşlarımızın teveccühü ile seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile göreve geldiğimiz günden beri ilçemiz sorunları ve çözüm önerileri üzerine sıkı bir diyalog halinde çalışıyoruz” ifadelerini kulllandı.

Stat vurgusu
Müjdat Gürsu Stadı'na dair de bilgiler veren Esen, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Silivri ziyareti sırasında incelemelerde bulunduğu Müjdat Gürsu Stadında ilçemizde bulunan spor kulüplerimizden gelen talepler neticesinde iyileştirme çalışmaları programa alınmış ve gerekli çalışmalar başlamıştır. Geçtiğimiz aylarda ihale süreci tamamlanan Müjdat Gürsu Stadı 10.000.000 TL’nin üzerinde yatırım ile bir şehir stadı statüsüne kavuşacaktır. Yeni eklenen tribün ile seyirci sayısı arttırılacak olup, zemin iyileştirme çalışması yapılacaktır. Ayrıca eksik bulunan amatör spor kulüplerimiz için malzeme odası, Silivrispor için fitnes salonunda eklendiği projenin çalışması devam etmektedir. Aynı zamanda Silivrisporumuza lojman kazandırma noktasında çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

SAVAŞ ATAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.