Silivri Ramazan'ı konuştu

Silivri Ramazan'ı konuştu
Silivri BelTV canlı yayınına katılan Silivri Müftülük Vaizleri Nuri Kocaoğlu ve Ali Kazcı “Ramazan Ayına Girerken” konulu sohbet gerçekleştirdi

Silivri Belediyesi ile Silivri Müftülüğü, Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle Silivrilileri bilgilendirmek amaçlı canlı yayın düzenledi. Silivri BelTV’de düzenlenen “Ramazan Ayına Girerken” konulu sohbetin konukları Silivri Müftülük Vaizleri Nuri Kocaoğlu ve Ali Kazcı oldu. Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığının getirdiği kısıtlamalar nedeniyle Ramazan ayının buruk geçeceğini ifade eden vaizler, Ramazan’ın önemi, bu ay içerisinde yapılması gerekenler ve merak edilen soruları canlı yayında yanıtladı. Peygamber Efendimizin bu ayın değerini çok iyi bilinmesi gerektiğini tavsiye ettiğini söyleyen vaizler; “Cenab-ı Allah; ‘Kim o aya rastlarsa oruçlu geçirsin.’ buyuruyor. Bu ay da yapılan amellerin kıymetinin farklı olduğu birçok hadiste ifade edilmiştir.” bilgilerini paylaştı. Programda, Ramazan ayı boyunca yapılan ibadetlerin diğer aylara göre daha hayırlı olduğu ifade edilerek, yardımlaşmaya ve dayanışmaya davet çıkarıldı. Her ayın 13’ü ile 15’i arasında oruç tutulmasının tavsiye edildiğini, bunun bütün bir seneye denk düştüğünü ifade eden vaizler, bu alışkanlığın bağışıklık sistemine katkısının da hekimler tarafından dile getirildiğini söyledi.

Uyarılara dikkat edelim
İzleyicilerin ve vatandaşların sıkça sordukları bazı soruları da yanıtlayan vaizler; “İnsanımız Ramazandan istifade etmeli. Bu rahmet ikliminden faydalanmayı Allah bizlere nasip eylesin. Hastalığı olanlar, hamile olan kadınlar, sağlığına zarar vereceğini düşünenler oruç tutmayabilir. İyileşme imkânı olmayanlar daha sonra kaza edebilir veya tutamadığı orucun fidyesini verebilir. Ramazan ayında oruç tutanların geçmiş günahları affolur buyuruluyor. Bunun yanı sıra bizlere çokça sorulan sorulardan birisi de teravih namazı konusu. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından alınan kararla camilerimizde cemaatle namaz kılmak bir süreliğine durduruldu. Teravih namazı çok soruluyor. Teravih namazlarımızı evde tek veya ailemizle birlikte cemaat halinde kılmamızda herhangi bir sıkıntı yok.  Bu mübarek günlerde gerekli bütün yasal uyarılara dikkat ederek, sürekli tövbe istiğfar edelim.” ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.