Şişli Belediyesi'nden üniversite eğitimine destek

Şişli Belediyesi'nden üniversite eğitimine destek
Şişli Belediyesi Şişli Komşu Kart ile yeni bir iş birliğine daha imza attı. Belediye, 8 vakıf üniversitesiyle Şişli Komşu Kart Eğitim Hizmetleri İndirim Sözleşmesi’ni imzaladı. Bu protokol çerçevesinde Şişlililer, üniversiteler bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve sürekli eğitim merkezlerinde kurumların belirlediği oranlardaki indirimlerden faydalanabilecekler.

Şişli Belediyesi Şişli Komşu Kart ile yeni bir iş birliğine daha imza attı. Belediye, 8 vakıf üniversitesiyle Şişli Komşu Kart Eğitim Hizmetleri İndirim Sözleşmesi’ni imzaladı. Bu protokol çerçevesinde Şişlililer, üniversiteler bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve sürekli eğitim merkezlerinde kurumların belirlediği oranlardaki indirimlerden faydalanabilecekler.

Şişli Belediyesi, temiz bir çevre, kendini yenileyen doğa ve sağlıklı yaşam alanları kurmak amacıyla başlattığı Şişli Komşu Kart hizmetiyle sürdürülebilir yaşamı destekliyor. Bu kapsamda, bugüne kadar aralarında okullar ve kurs merkezleri, sağlık kuruluşları, küçük esnaf olmak üzere 779 kurumla protokol imzalandı.

Belediye, bu iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek, 8 vakıf üniversitesiyle yeni bir protokolü hayata geçirdi.

Altınbaş Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi, İstanbul Rumeli Üniversitesi, İstanbul Topkapı Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve sürekli eğitim merkezlerinde verilen eğitimlerden Şişli Komşu Kart sahipleri kurumların belirlediği oranlarda indirimlerden faydalanabilecekler. İndirimler, 2022- 2023 eğitim döneminden itibaren geçerli olacak.


Şişliler ile birlikte çevre de kazanıyor 


Şişli Belediye Başkanlığı ana binasında gerçekleştirilen törene; Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve üniversitelerin temsilcileri de katıldı. Protokol imza töreninde Şişli Komşu Kart’ın bugüne kadar sunduğu faydaları ve olanakları aktaran Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin sözlerini şöyle sürdürdü:“Projeye başlarken ana hedefimiz; yeniden değerlendirme olanağı olan ambalaj atıklarını toplayarak, geri dönüşüme kazandırmaktı. Bu sayede geleceğimiz olan doğal kaynaklarımızı korumak için bir adım atmış olacaktık. Bunu yaparken de hazırladığımız Şişli Komşu Kart ile komşularımıza çeşitli faydalar sağlayabilecektik. Her iki amacımıza da ulaşma noktasında her gün yeni bir aşama kaydediyoruz. Bugün de Şişli Komşu Kartı bir adım daha ileri taşıyacağız. Protokol imzaladığımız üniversitelerimizden eğitim almak isteyen tüm komşularımız, bu kurumların Şişli Komşu Karta özel olarak sunduğu indirimlerden faydalanabilecekler. Bu hizmetin hayata geçmesinde emek veren herkese teşekkür ederken, üniversitelerimizi de sundukları bu kolaylık için huzurlarınızda şükranlarımı sunmak istiyorum.”


Şişli Komşu Kart hakkında:

Şişli Komşu Kart, evlerdeki geri dönüştürülebilecek atıkların toplanmasını sağlayan ve geri dönüşüm desteği karşılığında para puan kazandıran, Şişli Belediyesi’nin sosyal bir projesidir.

Proje kapsamında 25 mahallede 129 bin 960 Şişlili evlerinde ziyaret edilerek, yaklaşık 42 bin kişiye Şişli Komşu Kartı teslim edildi.
Şişli Komşu Kart uygulanması başladığından bugüne kadar 25 mahallede 712 ton 532 kg ambalaj atığı toplandı ve karşılığında 335 bin 847 TL ödeme yapıldı.
Toplanan ambalaj atıklarının doğaya karışmaması sonucunda yaklaşık olarak 1109 ton eşdeğer karbon salınmasını engellenerek, 1078 araç trafikten eksiltildi.
104 ton 218 kg kâğıt atığı geri dönüşüme kazandırılarak, 1.768 adet ağaç kesilmekten kurtarıldı.
İhtiyaç sahibi ailelere verilen ayni ve nakdi yardımlar Ocak 2021’de Şişli Komşu Kart’a taşındı ve bugüne kadar 5.319 ihtiyaç sahibi Şişliliye sosyal destek amaçlı kartlar elden ulaştırıldı. 11.170.750 TL ayni yardım kartlara yüklendi.
İstanbul'da bulunan 61 hastane ve sağlık kuruluşuyla indirim protokolü imzalandı ve Şişli Komşu Kart kullanıcıları için % 50'ye varan indirim sağlandı.                                                                                                                                                                                                                    
Mayıs ayından bugüne kadar; 694 işletme ile indirim anlaşması imzalandı. Şişli Komşu Kart kullanıcıları Şişli'de bulunan restoran, market, kafe, mağaza gibi esnaftan indirimli alışveriş olanağına kavuştu.
Şişli Komşu Kart kullanıcılarına 24 eğitim kuruluşundan indirim sağlanıyor. Bu rakama protokol imzalanan 8 üniversite de eklendi.
Şişli Belediyesi tarafından okullar arasında düzenlenen Ambalaj Atık Yarışması ve kurumlarla yapılan Çevreci Sosyal Sorumluluk projeleri Şişli Komşu Kart’la uygulamaya geçirildi. Ayrıca Şişli Komşu Kart kullanıcıları Şişli’nin 4 mahallesinde yapılan ring seferlerini de ücretsiz olarak kullanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.