Sivas Beylikdüzü'nde!

Sivas Beylikdüzü'nde!
Sivas Kongre Merkezi'nin bir benzeri olan aynı zamanda Beylikdüzü Sivaslılar Derneği'ne ev sahipliği yapan binayı ziyaret eden isimler, “Bu eser Beylikdüzü'ne çok yakıştı. Sivas bir anlamda Beylikdüzü'ne taşındı” dedi

Beylikdüzü Belediyesi, Demir İnşaat ve Beylikdüzü Sivaslılar Derneği'nin ortak girişimi ile Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'nde inşa edilen Sivas Kongre Merkezi'nin benzeri olan binayı çok sayıda isim ziyaret etti. Beylikdüzü Sivaslılar Derneği'ne ev sahipliği de yapacak binayı ziyaret edenler arasında; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Beylikdüzü Sivaslılar Dernek Başkanı Eyüp Demir ve Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ile çok sayıda Sivaslı vardı. Binanın Beylikdüzü'ne çok yakıştığını anlatan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Hamit Demir, “Sivaslılar Derneği'nin burada bir yeri yoktu, sıkınıtısı var. Belediye başkanından rica etmişler; 'bize bir yer verin' diye. Ama tarihi ve konsepti olan bir şey yapılması gerektiği belirtilmiş. Biz de üstü kütüphane olan altı dernek olan Sivas Kongresi'nin yapıldığı binanın aynısını yaptık. Bu bina da Beylikdüzü'ne gerçekten çok yakıştı” dedi.

Sivas çok kıymetli bir şehir

Sivas'ın çok kıymetli bir şehir olduğunu anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da “Çok özel bir iş yapıyoruz burada. Hamit Bey'in çok emeği var. Sivas Dernek Başkanımızla birlikte bir protokol imzaladık. Burada hem Sivas'ın öneminin anlatıldığı bir Sivas Evi yapıyoruz. Kütüphane yapıyoruz, Gençlik Merkezi olarak tasarladığımız bir alan da yapıyoruz. Burada etüt merkezleri olacak, bilgisayar odası olacak. En kısa sürede, 1 aylık bir zaman kaldı. Buranın inşallah Sivaslılarla birlikte, bu ülke için kalbi atan herkesle birlikte açılışını yapacağız. Sivas'ın Türk tarihi açısından çok önemli bir yeri var. Ata'mızın uzun süre kaldığı, Türkiye'nin kurtuluşunda çok önemli bir nokta. O sebeple Sivas Kongre Binası'nın aynısının yapılması, Beylikdüzü için de çok özel bir durum. Sivas Kongre Merkezi, Beylikdüzü'ne ayrı bir hava katacaktır. Burada okuyan gençlerimiz, bu ülkenin geleceğine katkı sunacaktır. Biz gençlere çok güveniyoruz. Toplumun refaha ulaşması için de gençlerin, çocukların ve kadınların huzurla yaşayacağı bir ülke oluşturmamız gerekir. Biz bastığımız toprağı ve o toprağı vatan yapan bayrağı çok önemsiyoruz. Beylikdüzü herhangi bir yer değildir, bunu bir yere yazabilirsiniz. Beylikdüzü özel bir yerdir. Sivas Kongre Merkezi'nin Beylikdüzü'nde yapılmasının önemini herkes zamanla anlayacaktır” şeklinde konuştu.

Sivasspor'u da tebrik etti

Bu sene Türkiye Kupası'nı kazanan Sivasspor'u da tebrik eden Çalık, “Sivasspor'u da çok tebrik ediyoruz. Mücadeleci bir takım. Anadolu'dan mücadeleci işlerin çıkmasını çok önemsiyorum. Ama tabii spor dostluk ve kardeşliktir. Takımlar mücadele eder ama bir arada durmanın önemini insanlara anlatmamız lazım. Bir an önce bu ülkenin ikliminin sevgi iklimine dönmesi lazım. Çünkü mevcut iklimde bu ülkede kimsenin bahçesinde bir şey yetişmiyor. Biz ortak paydada olmayı becerebilmeliyiz. Sivaslılar ve derneklerinin güzel bir çalışmaları var. Eyüp Bey çok güzel çalışmalar yapıyor. Vatan mevzu bahis ise ben gerisinin teferruat olduğunu düşünüyorum. Partiler de aslında bu vatana hizmet etmemizde bir araç. Farklı siyasi görüşlerde olabiliriz ama söz konusu olan vatansa gerisi teferruattır. O yüzden Mecnun Odyakmaz'a da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü gururlandırdı

Beylikdüzü'nde olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ise “Beylikdüzüspor, Trabzonspor, Sivasspor hepsi Belediye Başkanı Çalık'ın gönlündedir. Bunu biliyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir eser yapmışlar buraya. Gerçekten Beylikdüzü bizi gururlandırdı. Sivas'ın kimliğinin bu denli güçlü bir şekilde burada olması hepimiz için sevindirici” ifadelerini kullandı.


beylikdüzü sivas

Hayalimiz gerçek oldu

Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyüp Günay ise hayallerinin gerçek olduğunu söyledi. Günay, “Böyle bir hayalimiz vardı. Rahmetli Halit Tuna başkanla yola çıkarak. Hayalimizi gerçekleştirdik. Bize ağabeylik yapıyor, destek oluyor. Her şey para değil. Eser için teşekkür ediyorum. Burada paradan ziyade yürek önemli diyorum. Hamit bey yüreğini ortaya koydu. Murat başkan da verdiği sözü yerine getirdi, gerekli hassasiyeti gösterdi. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz. Eser, Beylikdüzü'ne çok yakıştı” dedi.

 

HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.