Sivas Kongresi'nin 104. yıldönümü için Kurtuluş Kıyafet Defilesi

Sivas Kongresi'nin 104. yıldönümü için Kurtuluş Kıyafet Defilesi
4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıldönümü ve 13. Dünya Sivaslılar günü kapsamında Beylikdüzü Sivaslılar Derneği ve Beylikdüzü Belediyesi "Kurtuluş Kıyafet Defilesi" gerçekleştirdi.

Sivas Kongresinin 104. Yılı ve 13. Dünya Sivaslılar Günü kapsamında Beylikdüzü Sivaslılar Derneği ve Beylikdüzü Belediyesi "Kurtuluş Kıyafet Defilesi" gerçekleştirdi.

Kavaklı'da bulunan Beylikdüzü Sivas Kongre binası ön alanında gerçekleştirilen etkinlik ve defileye İstanbul Valisi Davut Gül, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri, ilçe muhtarları katılım sağladı.

Etkinlikte konuşan Beylikdüzü Sivaslılar Dernek Başkanı Eyüp Günay, bütünleştirici olmaya çalıştıklarını ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Günay, "Bugünde burada farklı bir etkinliği sizler için hazırladık. Şimdiden hepinize iyi seyirler" ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise 104. yıldönümü olan ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresinin önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.

Çalık " Bundan 104 yıl önce 4 Eylül günü bu topraklarda manda ve himaye'nin asla kabul edilemeyeceği, vatanın bölünmez bir bütün olduğu bütün dünyaya haykırıldı. Bugün burada 'Beylikdüzü Sivas Kongre binası' adını verdiğimiz muazzam görsellikteki yapının önündeyiz. Burada bugün çok güzel bir etkinlik hazırlanmış. Milli mücadele ruhunu burada gerçekleşen bu etkinlik ile bütün Beylikdüzülü komşularımız yaşasın istedik. Manevi atmosferiyle izleyenleri hem bu bina hem de sergilenecek defile adeta bir zaman yolculuğuna götürecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

bey2-001.jpg

bey4-002.jpg

bey6-001.webp

b8-001.jpg

b8-001.jpg

bey4-002.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.